Polici tash në pension në Denver Daril Cinquanta, ndaloi veturën e Luis Archuletas në vitin 1971 për shkak të një kontrolli rutinë pas së cilës Archuleta e qëlloi atë dhe iku Tani pothuajse 50 vjet më vonë Cinquanta më në fund e gjeti atë dhe e arrestoi shkruan BILD

Në vitin 1971, Cinquanta i kërkoi dokumentet personale Luisit dhe e pyeti nëse kishte ndonjë armë në veturë për të cilën ai nuk kishte leje. Archuleta nuk pranoi të përgjigjet dhe ata shpejt u përleshën fizikisht, pas së cilës Archuleta e qëlloi policin në bark dhe iku.

Cinquanta kurrë nuk hoqi dorë nga zbulimi i kriminelit dhe pas pensionimitt hapi një kompani private hetimore, transmeton Telegrafi.

“Më thirri në telefon një person, i cili më tha thjesht se e di ku ishte Archuleta. Unë isha shumë skeptik”, tha Cinquanta.

Telefonata doli të ishte e saktë, kështu që Cinquanta gjeti 77-vjeçarin në New Mexico. Archuleta njihet edhe si Larry Pusateri, por në 40 vitet e fundit është prezantuar me emrin Ramon Montoya.

Policia meksikane rihapi rastin që ishte mbyllur në vitin 1973 dhe me këtë rast deklaruan se ky është një mesazh i fuqishëm për të gjithë kriminelët, FBI do t’ju gjejë herët a vonë

Telegrafi

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here