Sipas Indeksit vjetor të Henley Passport, që përpilon lista periodike në lidhje me vlefshmërinë e pasaportave të vendeve të ndryshme, shqiptarët mund të udhëtojnë lirisht në 114 vende në mbarë globin. Në raportin e vitit 2020, Shqipëria renditet në vendin e 54 nga 107 shtete gjithsej.

Informacioni në vijim është një përmbledhje orientuese, megjithëse përpara udhëtimit duhet që të informoheni në lidhje me kushtet specifike të secilit shtet, duke filluar nga dokumentet e nevojshme, sendet që nuk mund të merrni me vete e deri te traditat e zakonet e vendeve ku do të udhëtoni.

Në vijim gjeni listën me vendet e pasqyruara në indeksin e Henley Passport, ndërkohë që në këtë link mund të gjeni një informacion më të detajuar nga Ministria e Punëve të Jashtme.

Shënim: * – shtetet ku është e nevojshme viza aeroportuale tranzite; ** – shtetet ku nevojitet një vize elektronike, për të cilën aplikoni online në faqen e vizave të një vendi.

114 vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë lirisht

Hong Kong

AZIA

1. Bangladesh *
2. Kamboxhia
3. Hong Kong (rajon i veçantë administrativ i Kinës)
4. Indonezi
5. Kirgistan *
6. Laos *
7. Makao (Kinë)
8. Malajzi
9. Maldive *
10. Nepal *
11. Singapor
12. Koreja e Jugut
13. Sri Lanka **
14. Timori Lindor *

114 vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë lirisht

Egjipt

AFRIKA

1. Kepi i Gjelbërt *
2. Komoros *
3. Egjipt *
4. Gambia
5. Guinea *
6. Kenia *
7. Madagaskar *
8. Malavi *
9. Mauritania *
10. Mauritius *
11. Majoti
12. Mozambik *
13. Reunioni
14. Ruanda
15. Senegal *
16. Sejshell *
17. Somalia *
18. Tanzania *
19. Togo *
20. Uganda *
21. Zambia *
22. Zimbabve *

114 vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë lirisht

Ishujt Palau

OQEANIA

1. Ishujt Kuk
2. Polinezia franceze
3. Mikronezia
4. Kaledonia e Re
5. Niue
6. Ishujt Palau *
7. Samoa *
8. Tuvalu *

114 vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë lirisht

Itali

EUROPA

1. Andorra
2. Austri
3. Bjellorusi
4. Belgjikë
5. Bosnjë-Hercegovina
6. Bullgari
7. Kroaci
8. Qipro
9. Republika Çeke
10. Danimarkë
11. Estoni
12. Ishujt Faroe
13. Finlandë
14. Francë
15. Gjermani
16. Greqi
17. Groenlandë
18. Hungari
19. Islandë
20. Itali
21. Kosovë
22. Letoni
23. Lihtenshtajni
24. Lituani
25. Luksemburg
26. Maltë
27. Moldavi
28. Monako
29. Mali i Zi
30. Hollandë
31. Maqedonia e Veriut
32. Norvegji
33. Poloni
34. Portugali
35. Rumani
36. San Marino
37. Serbi
38. Sllovaki
39. Slloveni
40. Spanjë
41. Suedi
42. Zvicër
43. Ukrainë
44. Vatikan

114 vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë lirisht

KARAIBE

KARAIBE

1. Antigua dhe Barbuda
2. Aruba
3. Barbados
4. Bonaire; St. Eustatius dhe Saba
5. Curacao
6. Dominica
7. Republika Dominikane
8. Antilet franceze
9. Haiti
10. Xhamajkë *
11. St. Maarten
12. St. Vincent dhe Grenadines
13. Trinidad dhe Tobago

114 vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë lirisht

Brazil

AMERIKA

1. Bolivi *
2. Brazil
3. Kili
4. Kolumbi
5. Ekuador
6. El Salvador
7. Guinea Franceze

114 vendet ku shqiptarët mund të udhëtojnë lirisht

Izrael

LINDJA E MESME

1. Armeni *
2. Gjerogji
3. Iran *
4. Izrael
5. Territori Palestinez
6. Turqi

Copyright Anabel.al / Ndalohet ribotimi pa lejen e redaksisë.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here