Numri i të vd ek urve gjatë pë rmbytj eve të shkaktuara nga shirat e dendura në Nigeri është rritur në 131.

Katastrofë humanitare në Nigeri, 131 viktima nga reshjet e shiut që nuk pushojnë prej 1 muaj

Drejtori i Agjencisë për menaxhim me situata të jashtëzakonshme, Mustapha Umar, u tha gazetarëve se edhe 36 persona kanë humbur jetën gjatë përmby tjeve të shkaktuara nga shirat e fuqishëm.

Në mbarë vendin numri i personave që kanë humbur jetën gjatë për mbytjeve nga muaji i kaluar arriti në 131.

Umar theksoi se deri më tani kanë kryer eva kuuimin e qindra personave për shkak të përm bytjeve, ku janë përm bytur 302.500 hektarë tokë e punueshme dhe pësuan 120 bagëti. Më tej, thuhet se në bashkëpunim me Qeverinë e Nigerisë u është dorë zuar ndihmë humanitare banorëve të rr ezikuar.

Image

/RDA News

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here