Arteriet janë thelbësore që trupat tanë të funksionojnë siç duhet. Për më tepër, ne dallojmë arteriet e shëndetshme kur këto të fundit janë fleksibël, të forta dhe elastike. Sidoqoftë, kur substanca të shumta, përfshirë yndyrën, grumbullohen në arterie, funksionimi i tyre është në rre.zik. Në të vërtetë kur arteriet bllokohen, ato ngushtohen dhe ngurtësohen, kjo quhet aterosklerozë. Kjo  sëm.undje  zhvillohet ngadalë dhe mund të jetë kërcënuese për jetën  sepse shkakton komplikime kardiake të rrezi.kshme për jetën. 

1.Dhimbje në këmbë 

Nëse pasi keni ecur në një distancë të shkurtër vuani shpejt nga këmbët, kjo mund të jetë një shenjë që arteriet tuaja janë të bllokuara. Kjo është për shkak të qarkullimit të pamjaftueshëm të gja.kut.

2. Dhimbje prapa

Ashtu si dhimbja në këmbë, pjesa e pasme ndikohet nga arteriet e bllokuara. Në të vërtetë, një ulje e qarkullimit të gja.kut shkakton tension të muskujve dhe veçanërisht në pjesen e pasmë dhe në pjesën lumbare. Në të vërtetë, zvogëlimi i fluksit të gja.kut shkakton një dobësim të rruazave ose madje edhe një rrezik të shtuar për të shtypur një nerv.

3. Dobësi e përgjithshme

Një dobësi e përgjithshme dhe e pazakontë mund të jetë një shenjë që arteriet kanë filluar të bllokohen si rezultat i depozitimit të yndyrës dhe po ngushtohen. Përveç kësaj, ajo shkakton një ngadalësim të rrjedhës së gja.kut në zemër dhe kështu një dobësim të muskujve.

4.Simptomat e ftohjes ose gripit

Kur arteriet bllokohen, rrez.iku për të patur një sulm në zemër rritet. Kjo është arsyeja pse  arteriet që janë  bllokuar për ca kohë mund të shkaktojnë simptoma identike me ato të gripit ose një ftohje, d.m.th ethe të larta, dhimbje të fytit, dhimbje trupi.

5.Lodhje e papritur 

Nëse përjetoni një lodhje të papritur gjatë gjithë ditës, domethënë pa bërë ndonjë përpjekje të veçantë, mund të jetë një bllokim i arterieve. Kur arteriet bllokohen dhe ngushtohen, zemra funksionon më shumë, gjë që shpjegon këtë lodhje të papritur.

6.Problemet e frymëmarrjes 

Meqenëse zemra nuk po merr oksigjen të mjaftueshëm, as mushkëritë nuk marrin. Si rezultat, mund të keni probleme me frymëmarrjen nëse arteriet tuaja janë të bllokuara.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here