8 Vite qe Rama perdor Hipnozen Kolektive. Sugjestioni akut. Shume njerez e kuptojne por perseri ai nuk ndalet .Edhe sa vite parashikohet te rri ai ne pushtet ? As qe e keni idene dhe sa vite ai ka ndermend te rri ne pushtet.Pushteti nuk ndalet as Rama jo.Ai ka gjetur celesin e fitores.Shqiptaret dhe pse shumica e kuptojne nuk mund ta largojne nga nenvetdija e tyre sugjestionin e dhene ndr vite nga ana e Rames dhe ekipit te tij .

Po cfare eshte Hipnoza kolektive.Teknikat dhe pasojat e saj.

Hipnoza (nga greq “ipno-s” – gjume, dhe perëndia greke e gjumit Hipnos) është një gjëndje e hamendësuar e ndergjegjes së ndryshuar dhe karakterizohet nga një sugjestionimshmëri të lartë. Hipnoza ka të bëjë me krijimin e një gjendjeje ëndërrore tek njerëzit nëpërmjet përdorimit të sugjestionit gojor. Me ndikime kuptohet një mendim (ide) apo komunikim bartës i një mendimi që nxjerr një përgjigje të fshehur ose të njohur nga personi pa ndërmjetësinë e aftësive të larta kritike.

Hipnoza nuk është e zbatueshme tek të gjithë njerzit, megjithëse disa njerëz përjetojnë nën hipnozë një rritje të të ndikuarit dhe ndjenjës nënshtruese të një gjendjeje të tjetërsuar të ndërgjegjes. Nën gjëndjen e hipnozës njeriu është pasiv, dhe krejtësisht nën ndikimin e kërkesave të mjedisit të jashtme. Ndryshimi i mënyrës se të sjellurit,vepruarit,shijuarit,ndijuarit dhe menduarit   realizohen nga personi vetëm nën komandën e hipnotizuesit.

Ka shume lloje teknikash të mësuara që kanë vetem nje qellim. Të hipnotizojne njerëzit. Një njeri mund të hipnotizoje pa dashje por disa e bëjne me qellim. Pas një seance hipnotizimi personi i hipnotizuar mund të ketë crregullime në funksionimin e aparatit kognitiv të tij. Mendohet se nëse një seance hipnoze nuk është përfunduar duke e sjelle personin në gjendjen normale të funksionimit të tij normal atëherë tek ky person mund të shfaqen shenja të humbjes së kujtesës afatshkurtër dhe afatgjatë.

Kjo teknikë e përdorur nga Jean Charcot ndihmonte në lehtësimin e krizave trupore të cilat nuk kishin burime organike. Kështu Jean Charcot zbuloi se pacientët e tij të spitalit Saint Anne, kishin një përmirësim të ndjeshëm pas trajtimit me hipnoze. Freudi i cili mësoi këtë teknike nga Jean Charcot zbuloi se njerëzit nën hipnozi kishin më shumë lehtësi në evokimin e gjendjeve emocionale dhe të cilat i perkisnin fëmijërisë së hershme. Freudi nëpërmjet teknikës së hipnozës zhvilloi teorine e tij të “Shoqërimeve të lira” të mendimeve.

Netflixalbania

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here