Nje 86 vjeçar nga Montesilvano e shet shtëpinë e tij buzë detit ‘shtëpia e dytë’  sepse, siç vetë deklaron: “Ai nuk dëshiron tu lërë asgjë  fëmijëve te tij ,dhe do të shijojë plotësisht vitet e fundit të jetës së tij”.

Familja nuk e priti shumë mirë kete vendim , duke u ankuar disa herë ne agjencinë e pasurive të patundshme të cilës N.D.T. ai ishte kthyer  ‘Tecnocasa brenda via Nazionale’.. Por ishte detyra e te moshuart që arriti të shiste pronën me firmën e tij, duke mbledhur 75,000 euro të mira nga marrëveshja.

Nuk ka asgje te ekzagjeruar  ne kete cmim pasi shtëpia është e vendosur në një ndërtesë të rrethuar komode, me hapësirë ​​parkimi, ne rreshtin e parë te vijes bregdetare .

Aktualisht N.D.T.  ishte në gjendje të vazhdonte te jetonte  me një pension prej rreth 700 euro, por duke nisur nga sot ai do të ketë një buxhet më te madh qe i sherben  për të plotesuar  tekat e tij te  fundit.

Nëse, nga njëra anë, një i moshuar që dëshiron të përmirësojë gjendjen e tij  të jeteses  nuk mund të ndëshkohet, nga ana tjetër, pretendimi se nuk dëshiron të lërë asgjë per fëmijët e tij është keqëdashese . Nëse do të kishte qenë një domosdoshmëri per  jetesen , femijet e tij me siguri nuk do të kishin asgjë për të thënë

Nëse shendeti  i tij do te kishte probleme ata  do ta kishin marrë përsipër, dhe situata do të kishte qenë me ndryshe por duke pare shpirtin e tij shperdorues te kesaj pasurie femijet e tij  kane shume ankesa lidhur me kete shitje qe ka bere i moshuari . Disa pyetje dhe reflektime i lënë ata te pa qarte per kete vendim. Nese do gjendeshit ne nje situat te tille ju si do vepronit ?

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here