Një asteroid masiv dy herë më I madh se kulla Eiffel, do të kalojë pranë Tokës javën e ardhshme. NASA thotë se trupi qiellor, i pagëzuar FO32 e që për herë të parë është diktuar para 20 vjetësh, është praktikisht më I madh që i afrohet planetit tonë këtë vit.

E njohim mirë rrugën orbitale të tij përreth Diellit sepse është zbuluar para dy dekadash dhe kemi pasur kohë ta gjurmojmë’, tha Paul Chodas, i agjencisë amerikane të hapësirës. Chodas shpjegoi se asteroid nuk përbën ndonjë rrezik për planetin tonë pasi do të jetë 1.25 million milje larg.

Ai do te jete megjithatë i dukshëm sidomos për astronomët në hemisferën jugore që do të përdorin teleskopë të mëdhenj. Por pavarësisht kësaj distance, relikja e gurtë do të jetë mjaftueshëm afër Tokës sa të klasifikohet si “ një asteroid potencialisht I rrezikshëm”, bazuar në parametrat e NASA-s.

Top Channel

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here