Një baba i uritur është detyruar të shesë vajzën e tij për të mbajtur pjesën tjetër të familjes së tij ndërsa ekonomia e Afganistanit vazhdon të zvogëlohet. Burri, i identifikuar si Mir Nazir, 38 vjeç, tha se do të preferonte të vdiste sesa ta fshikullonte fëmijën e tij, por pretendoi se ai nuk kishte më asnjë zgjidhje që nga marrja nën kontroll e talebanëve.

Qytetarët afganë po përpiqen të mbijetojnë, me varfërinë dhe urinë cili është i një shqetësim i vazhdueshëm për shumë njerëz.

Sipas Times, Nazir humbi punën e tij si polici në qytetin Ghazni dhe iku në kryeqytet, Kabul, me gruan dhe pesë fëmijët e tij disa ditë para mbërritjes së talebanëve.

Që atëherë ai ka gjetur punë, por qiraja e tij tani është më shumë se pagat e tij. Kjo gjë e ka detyruar të shesë vajzën e tij.

Nazir tha për gazetën: Mora një ofertë nga pronari i një dyqani, një njeri që e njihja dhe nuk kishte fëmijë. Ai ofroi 200 Euro  që vajza ime Safia të jetonte me të dhe të fillonte të punonte në dyqanin e tij. Por unë nuk mund ta shes vajzën time për atë çmim të ulët, kështu që kërkova 500 Euro. Ne jemi ende duke diskutuar, kjo nuk është një zgjedhje por dëshërim.Ekonomia e varfër e Afganistanit është shkatërruar nga marrja nën kontroll nga talebanët. Shumë banka janë të mbyllura dhe paratë janë në mungesë.

tvklan.al

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here