Bankat e Zvicres s’dinë ku ta çojnë fIoririn dhe e DERDHlN në ujrat e zeza Zvicra është e mbushur aq shumë me ar dhe argjend sa që po hedh metalin e çmuar në ujerat e zeza, raporton MSN Sipas shkencëtarëve në Institutin Federal të Shkencës dhe Teknologjisë , rreth 43 kilogramë ari dhe tre tonë argjendi kalojnë nëpër fabrikën e trajtimit të ujërave të zeza të vendit çdo vit. Përqendrimet e arit nuk përbëjnë rre ziqe për mjedisin dhe riciklimi nuk do të ishte ekonomikisht i vlefshëm thanë shkencëtarët.

Sipas raportit, vendi më i mirë për të gjetur ar në kanalizime është në rajonin e Ticinos. Kjo mund t’i atribuohet pranisë së disa rafinerive të arit në rajon, thonë ata- Rimëkëmbja e metaleve nga ujërat e zeza ose llumrave nuk është e vlefshme për momentin”.

Kjo nuk është hera e parë që ujërat e zeza janë mbushur me sende ari. Në 2015, Universiteti Shtetëror i Arizonës tha se rrjedhjet nga një qytet me një milion njerëz mund të përmbanin metale me vlerë 13 milionë dollarë në vit.

Universiteti ka studiuar ujërat e zeza nga impiantet e trajtimit të mbetjeve nga Arizona dhe SHBA-ja dhe ka gjetur ari shkonte nga 0.3 në 0.6 gram për ton.

Netflixalbania

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here