Presidenti i SHBA-së, Joe Biden u bëri thirrje anëtarëve të Kongresit që të veprojnë menjëherë për të kufizuar shitjen dhe qarkullimin e armëve të zjarrit në Shtetet e Bashkuara, tre vjet pas masakrës së shkollës së mesme në qytetin e Parkland të Floridas.

Kjo administratë nuk do të presë për të shtënat e radhës masive” që të thirren për veprim, tha presidenti amerikan me rastin e përvjetorit të sulmit të 14 shkurtit 2018, që vrau 17 njerëz.

Sot, unë i bëj thirrje Kongresit të sjellë reformat në përputhje me arsyen e përbashkët në lidhje me armët”, tha Biden, duke bërë thirrje që zinxhiri i furnizimit të fusë përfundimisht kontrolle për të përcaktuar se kush janë blerësit e armëve dhe të ndalojë përdorimin e pushkëve me kapacitet të lartë dhe fishekë, raporton forbes

Biden theksoi se “paprekshmëria e prodhuesve të armëve të cilët me vetëdije shesin armë lufte në rrugët tona duhet t’i jepet fund”.

Shumë administrata amerikane deri më tani nuk kanë arritur të ndalojnë rritjen e vrasjeve masive që synojnë shkollat e mesme, qendrat tregtare, bizneset ose objektet fetare.

Telegrafi

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here