SHPIRTI = ELEMENT KRISTALOR

Per te kuptuar çfare natyre ka Shpirti duhet te kuptojme me pare STADET E Elementit ose te Materies.
ELEMENTET evolojne sipas nje Stadi te Caktuar deri sa arrijne ne nje gjendje te “rafinuar dhe te paster” qe perben dhe fundin e ketij Evolucioni.
Sipas Shkences , Stadet e ketij Evoluimi jane Gjendjet e Materies :
1- e Ngurte
2- e Lenget
3 – e Gazte
4- Plazem ( Gjendje Plazmike)
5 – KONDENSIMI ( Boze-Anjshtain )
6 – KRISTAL i Lenget
7 – KRISTAL i Ngurte

 

Natyra e Shpirtit eshte KRISTALORE me Strukture fundore , pra nuk shkohet me tej. Njerez te ndryshem kane strukture kristalore te ndryshme . Keto struktura kristalore perkojne me GURET E ÇMUAR.
Kristalet si Ametist , Rubin , Topaz , Diamant , Smerald, Safir jane Simbole te Natyres se Shpirtit.
Psh : Guri AMETIST konsiderohet si “Guri i PAPES ” dhe Ametisti i perket Shenjes se PESHKUT. Kapelja e Papes mbi koke ngjan me “gojen e hapur te nje Peshku”, ndaj dhe Unaza e Famshme me Gure Ametisti qe trashegohet nga Papa ne Pape perkon me kete Shenje.
Ne Lashtesi Krye-Prifti ARON mbante ne gjoks EFORIN, me 12 gure te çmuar qe simbolizonin 12- Shenjat e Zodiakut , 12 natyrat Kristalore te Shpirtit dhe 12- Fiset e Izraelit.
Ndonese Guret e Çmuar ose KRISTALET duke mbartur ENERGJI sjellin mbaresi disa prej tyre kane force te sjellin dhe “mallkim” , fatkeqesi dhe shkaterrim.

 

DIAMANTI I SHPRESES

Ne Lashtesi dhe ne Mesjete kastat Mbreterore perdornin varese ose Unaza me gure te çmuar duke menduar se ato do te sjellin mbaresi por ne rastet kur Guri i Çmuar nuk kombinohet me kristalet e Shpirtit , ose eshte krijuar nen Influencen e keqe te nje YLLI atehere keta Gure sjellin fatkeqesi.
“DIAMANTI I SHPRESES” quhej nje Diamant – Famekeq i Mesjetes qe kush e zoteronte shkaterrohej ekonomikisht dhe mbytej ne borxhe. Ky Diamant u soll nga India prej Tregetarit francez Tavernier , i cili pasi e shiti , ka qarkulluar ne Monarkine Franceze nga Luigji 14 tek Luigji 16. Pas vrasjes nga revolucionaret te ketij te fundit Diamanti u ble nga Mbreti Xhorxh IV i cili vdiq i mbytur ne borxhe.
Historia vazhdon deri ne shek 20 -kur Diamanti u ble me 1909 nga Pierre Cartier. Pasi Cartier MESOI mbi historite famekeqe te Diamantit , ja shiti Evelyn McLean me 1915. Me vone fillojne fatkeqesite me familjen MecLean deri ne falimentimin e gazetes “Washington-Post” ne ate periudhe , prone e familjes se saj….

Mare nga Jofiel Koco

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here