Renminbi dixhital (RMB) ose juani, një monedhë virtuale e administruar nga Banka Popullore e Kinës (PBOC), banka qendrore e vendit, ka mbërritur e plotë në Shanghai. Pas provave të zhvilluara në disa qytete të tjera, tani është në përdorim në Spitalin e vendit Tong Ren, duke i siguruar stafit një mënyrë të thjeshtë për të paguar ushqimet e tyre në mensë.

Një shembull është mjeku, rutina e përditshme e të cilit ishte të blinte mëngjesin në mensën e spitalit. Tani ai ka një mënyrë të re për të paguar vaktin e tij – një kartë dixhitale të monedhës. Just eshtë njësoj si të përdorësh një MetroCard. Convenientshtë i përshtatshëm. Dhe ti e di sa ke shpenzuar dhe sa ka mbetur në kartën tënde,” tha ai.

Ai thjesht duhet të vijë në terminalin e pagesës me kartën dhe është kujdesur për të, dhe tregon edhe bilancin e mbetur. Procesi i pagesës është i thjeshtë, por një hap i madh përpara. Ajo që mban karta bankare është RMB dixhitale – jo si monedhat e tjera dixhitale, por një eksperiment i ri i monedhës i lëshuar dhe menaxhuar nga banka qendrore e Kinës.

Zhvillimi dhe zbatimi i tij do të ndihmojë në përmbushjen e kërkesës për një monedhë të ligjshme në ekonominë dixhitale, ndërsa gjithashtu përmirëson komoditetin dhe sigurinë e pagesave me pakicë. Monedha dixhitale është provuar gjithashtu në qytetet Shenzhen dhe Suzhou, por testi i Spitalit Tong Ren është i pari i këtij lloji në Shangai.

Netflixalbania

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here