Urgjencë koronavirus, është maska në natyrë e dobishme apo jo? Ja se si reagojnë ekspertët dhe cilat janë te dhenat nga specialistet .

Urgjenca e  koronavirusit, ka bere te lindi pyetja nese eshte e nevojshme te mbash maskë në natyrë ,a eshte e dobishme për parandalimin e infeksionit apo jo? Tani që jeta jonë po kthehet ngadalë në “normale”, përdorimi i maskës mbetet ndër detyrimet themelore për të parandaluar dhe parandaluar përhapjen e Covid – 19.

Aktualisht, kufizimet janë shumë të pakta dhe gjithçka rrotullohet rreth dy rregullave themelore. Mbani distancën e sigurisë nga njëri-tjetri dhe përdorni maskën.

Por siç u tha, pyetjet rreth përdorimit të maskës janë ende shumë. Para së gjithash, ai që ka të bëjë me përdorimin e mundshëm në natyrë. Për të parandaluar infeksionin e koronavirusit, a duhet ta veshim edhe maskën jashtë? Le të shohim së bashku si reagojnë virologët.

Coronavirus, a është maska në natyrë e dobishme apo jo?
Roberto Cauda, ​​profesor i Sëmundjeve Infektive në Universitetin Katolik të Zemrës së Shenjtë, pretendon se gjithmonë e përdor atë, madje edhe jashtë. Para së gjithash sepse, sipas fjalëve të tij, nuk është e sigurt ta vendosësh dhe ta heqësh gjatë gjithë kohës.

Për më tepër, sepse përdorimi i maskës është efektiv nëse është i përhapur, veçanërisht në rastin e asimptomatikëve. Virologu i Universitetit të Milanos Fabrizio Pregliasco është i të njëjtit mendim.

Sipas tij, në fakt, shanset për t’u infektuar jashtë janë shumë më pak sesa në vendet e mbyllura, por ato akoma nuk janë zero. Alberto Zangrillo, drejtor i Anestezisë së Përgjithshme dhe Ringjalljes dhe Njësia Kardio-Thoraco-Vesikulare e Spitalit San Raffaele (Milano), është i të njëjtit mendim.

Giorgio Palù, President i kaluar i Shoqatës Evropiane të Virologjisë dhe Profesor Emeritus i Mikrobiologjisë në Universitetin e Padovës, është i një mendimi të ndryshëm. Sipas fjalëve të tij, në të vërtetë, ka studime që pretendojnë se virusi i ekspozuar ndaj tharjes së ajrit dhe nxehtësisë mbijeton disa minuta.

Shkurt, edhe në këtë rast ekspertët janë të ndarë dhe duket se nuk ka 100% përgjigje të sigurt. Dhe duke folur për pyetje në lidhje me Coronavirus.

 

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here