Departamenti Amerikan i Shtetit i hoqi të enjten udhëzimet e lëshuara për të mos udhëtuar në rang botëror masë kjo që u morr në muajin mars me anë të së cilës u rekomandohej qytetarëve amerikanë të shmangnin udhëtimet ndërkombëtare për shkak të pandemisë së koronavirusit.

SHBA lëshoi paralajmërime individuale të nivelit të lartë për rreth 30 vende. Me përmirësimin e kushteve të shëndetit dhe sigurisë në disa vende dhe përkeqësimin potencialisht në disa të tjera, Departamenti po kthehet tek sistemi i mëparshëm tek këshillat e udhëtimit për vende specifike thuhej në deklaratë. Aksionet e kompanive amerikanë u rritën pas njoftimit.

Departamenti i Shtetit lëshoi njoftime specifike për udhëtimet drejt 30 vendeve përfshirë këshilla të nivelit të katërt mos udhëtoni! mes tyre India Rusia, Bangladeshi Belize Bolivia, Kosta Rika Republika Domenikane, Egjipti El Salvadori Haiti Irani Kosova Kazakistani Mongolia Hondurasi dhe Libia.

Departamenti i Shtetit lëshoi gjithashtu këshilla të reja të nivelit të 3-të rishqyrtoni udhëtimin duke përfshirë vendet anëtare të Bashkimit Evropian, Mbretërinë e Bashkuar Vietnamin Sri Lankën Liberinë, Armeninë, Filipinet, Laosin dhe Australinë.

SHBA kanë ndaluar shumicën e shtetasve jo-amerikanë që të udhëtojnë drejt Shteteve të Bashkuara, përfshirë vendet e BE-së dhe Kinën.

Departamenti i Shtetit e lëshoi për herë të parë paralajmërimin e nivelit, mos udhëtoni më 19 mars, për shkak të rreziqeve mbi shëndetin publik. VOA

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here