C’ështja e vaksinave vazhdon të ndahet, duke përfshirë Coronavirus. Po, sepse nëse ka nga ata që presin vaksinën Covid si një perëndeshë shpëtuese, ka nga ata që thjesht nuk duan të ndjehen pjesë e asaj që ata besojnë se është një eksperiment i madh mjekësor dhe politik.

Pavarësisht nëse jeni ne favor apo jo, megjithatë, është objektive që vaksinat të përmbajnë substanca që mund të rezultojnë jashtëzakonisht toksike për trupin, nëse jo edhe fatale. Dhe, përtej asaj që është zbuluar zyrtarisht dhe asaj që mjekët detyrohen të rekomandojnë – nën dënimin e dëbimit nga urdhri – do të duket se dëmet dhe vdekjet shkaktuan arritjen e numrave të goditura.

Këto të dhëna kanë të bëjnë me vaksina të gjata, të testuara dhe të administruara në një pjesë të madhe të popullsisë.

Po për vaksinën e Coronavirus? Vaksina e koronavirus AstraZeneca

Vaksina e koronavirus AstraZeneca: kur mund te arrije ne  Itali?
Ministri i Shëndetit Roberto Speranza kundër vaksinës Coronavirus AstraZeneca ka njoftuar se vaksina e lakmuar do të arrijë në Itali deri në fund të vitit.

“Siç dihet – tha ai – Coronavirus është një armik shumë i fshehtë dhe ne thamë se vaksina është ilaçi i vetëm i vërtetë. Po flasim për vaksinën më premtuese (nga Astra Zeneca), nuk ka siguri absolute. Vaksina lindi në laboratorët e Londrës, në universitetin e Oksfordit. Lajmi i rëndësishëm për ne është se brenda kësaj grumbull të prodhimit dhe shpërndarjes së vaksinës Italia është protagonist jo vetëm sepse jemi nënshkrues të kontratës së parë në këtë pjesë të botës, por edhe sepse ka një rikthim në Pomezia, në Irbm e cila është Realiteti italian. Në kërkimin e vaksinës, Italia merr epërsinë ”.

Lindur në mesin e laboratorëve në Oksford, ndërmarrja farmaceutike AstraZeneca u vendos menjëherë të punojë për realizimin e saj, duke përparuar më shpejt se konkurrenca. Për këtë arsye Shpresa  përgatiti menjëherë kolegë nga Hollandë, Gjermani dhe Francë për kontratën me këtë të fundit, e cila ndërkohë tashmë ka filluar eksperimentimin dhe ka administruar dozat e para për 10,000 vullnetarë.

Kompania ka bërë një angazhim për të prodhuar 2 miliardë doza, 400 milion prej të cilave janë të destinuara për shtetasit evropianë, me Italinë në ballë.

Një ëndërr për disa, një makth për të tjerët, e cila do të bëhet e vërtetë në Itali midis nëntorit dhe dhjetorit. Vaksina e koronavirus AstraZeneca

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here