Britania e Madhe ka njoftuar më shumë se 10,000 raste të reja të koronavirusit për herë të parë që nga fillimi i testimit masiv.Kishte 12,872 raste të reja, ndërsa 49 të tjerë kanë vdekur brenda 28 ditëve nga testimi pozitiv për Covid-19.

Sidoqoftë, qeveria tha se një çështje teknike nënkuptonte që disa raste këtë javë nuk ishin regjistruar në atë kohë, kështu që këto u përfshinë në të dhënat e së Shtunës.

Kjo vjen pasi të dhënat në fillim të kësaj jave kishin sugjeruar se infeksionet mund të rriten më ngadalë se në javët e mëparshme.

Këto të dhëna u bazuan në provat javore midis një shembulli të njerëzve në komunitet për të marrë një ide se sa njerëz në Angli kanë virusin në çdo kohë.

Qeveria gjithashtu vëzhgon nga afër numrin ditor të rasteve pozitive, pasi ofron fotografinë më të azhurnuar.

Sidoqoftë, ai publikoi një mesazh paralajmërues në “panelin e të dhënave”, duke shpjeguar se totali i raportuar gjatë ditëve të ardhshme do të përfshinte disa raste nga java e mëparshme, “duke rritur numrin e rasteve të raportuara”.

Një zëdhënës i Departamentit të Shëndetësisë tha se çështja nuk prekte njerëzit që marrin rezultate të testit dhe të gjithë ata që dolën pozitivë janë informuar në mënyrën normale.

Njoftimi i gabimit të dukshëm në numërimin ditor vjen “në një moment të vështirë”, sipas redaktorit shëndetësor të BBC Hugh Pym, “kur ka një kontroll të fortë të të dhënave të përditshme Covid-19 ndërsa ministrat dhe shefat e shëndetësisë përpiqen të vlerësojnë shkallën e përhapjes e virusit”.

Ai shtoi: “Pas kritikave në muajt e fundit për mënyrën e llogaritjes së testeve totale, ministrat dhe zyrtarët tani do të përballen me më shumë pyetje në lidhje me përpilimin e të dhënave ditore të çështjeve.”

Sa raste ka në zonën tuaj?
Cilat janë rregullat e Covid ku jetoni?
U përgjigjën pyetjeve tuaja mbi rregullat North East Covid-19
Totali ditor pa një rritje të konsiderueshme nga 4,044 të hënën në një lartësi të atëhershme prej 7,143 të martën. Sidoqoftë, gjatë katër ditëve të ardhshme, totali ditor mbeti i qëndrueshëm – varion midis 6,914 dhe 7,108 – në një kohë kur rritjet e vazhdueshme mund të priteshin.

Dhe pastaj erdhi hapi i madh në numra i njoftuar të Shtunën, një rritje shumë më e madhe nga dita në ditë se në çdo kohë në të gjithë pandeminë, të cilat u njoftuan pesë orë më vonë se koha e zakonshme dhe u shoqëruan me shpjegimin e qeverisë.

Shifrat e njoftuara të Shtunën gjithashtu do të ishin fryrë pjesërisht nga fakti që 264,979 teste ishin përpunuar një ditë më parë, e treta më e lartë ka qenë deri më tani në një periudhë të vetme 24-orëshe.

Shifra e së shtunës sjell numrin e përgjithshëm të rasteve të regjistruara në Mbretërinë e Bashkuar në 480,017.

Rritja në MB është reflektuar kryesisht në të gjithë Evropën.

Në të njëjtën ditë, Franca regjistroi 16,972 raste të reja – një lartësi e re ditore për vendin
Hollanda dhe Belgjika njoftuan përkatësisht 3,967 dhe 3,175 rezultate të reja pozitive, gjithashtu ngritje të reja në të dy vendet
Ndërkohë, Rusia, e cila ka popullsinë më të madhe në Evropë, regjistroi 9,859 raste – niveli i saj më i lartë që nga maji

Couple in Middlesbrough town centre wearing masks

Midlesbrough ka qenë në listën mbikëqyrëse të qeverisë pas një rritje të rasteve
Të Shtunën kufizimet më të rrepta hynë në fuqi në pjesë të Anglisë veriore pas një rritjeje të rasteve të koronavirusit.

Tani është e paligjshme të takosh njerëz në shtëpi nga familje të tjera në rajonin e qytetit të Liverpool, Hartlepool, Middlesbrough dhe Warrington.

Do të thotë se një e treta e Mbretërisë së Bashkuar tani është nën kufizime të rritura.

Ata u shtrënguan gjithashtu këtë javë në Newcastle, Northumberland, Gateshead, North Tyneside, South Tyneside, Sunderland dhe County Durham, si dhe katër zona të Uellsit verior.

Rregullat e reja vijnë ndërsa qindra studentë të Universitetit Northumbria po vetë-izolohen pasi kanë rezultuar pozitivë për Covid.

Diku tjetër, njerëzit që mbërrijnë në MB nga Turqia dhe Polonia tani duhet të bëjnë karantinë për dy javë.

Rregullat e reja – të cilat zbatohen gjithashtu për ishujt Karaibe të Bonaire, St Eustatius dhe Saba – hynë në fuqi në 04:00 BST të Shtunën

Pas një rënie të qëndrueshme që nga kulmi i parë në prill, rastet e përditshme të koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar janë rritur përsëri që nga korriku, me normën e rritjes që rritet ndjeshëm nga fundi i gushtit.

Sage, organi i cili këshillon qeverinë e Mbretërisë së Bashkuar, thonë se është ende “shumë e mundshme” që epidemia po rritet në mënyrë eksponenciale në të gjithë vendin.

Vlerësimi i tyre i fundit i numrit R – që tregon se sa shpejt po rritet ose po bie epidemia – u rrit në mes 1.3 dhe 1.6.

Por një sondazh i një Zyre për Statistikat Kombëtare (ONS) vlerëson se kishte 8,400 raste të reja në ditë në Angli në javën deri në 24 Shtator – pak më pak se vlerësimi i javës së kaluar prej 9,600 rasteve ditore.

Vlerësimet e ONS-së se sa e popullsisë është e infektuar aktualisht bazohen në testimin e një mostre përfaqësuese të njerëzve në familje me ose pa simptoma.

Shtë ndryshe nga numri i botuar çdo ditë nga Departamenti i Shëndetësisë. Kjo regjistron raste pozitive tek njerëzit me simptoma të mundshme Covid që kërkojnë teste

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here