Shenja e DEMIT eshte Shenja me e Fuqishme e Zodiakut , qe i jep Natyres RINGJALLJEN , Rigjenerimin dhe Vitalitetin. “Shperthimi Pranveror ” i Bimesise & Gjelberimit i atribohet kesaj shenje.
DEMI eshte Fuqia e Krijimit , prandaj ne Lashtesi kjo shenje konsiderohej si ALFA , ALEF , germa e pare e Alfabetit . Vete germa “A” , dikur kjo germe ishte koke-poshte , duke krijuar imazhin e nje “demi me dy brire” .
1-Mendohet se nga shenja e Demit ka filluar BIG-BENG . Ne mes te Brireve te tij ndodhet nje Mjegullnaje qe quhet “mjegullnaja e gaforres “.
Astronomi Francez i quajtur Mesir e fillonte numerimin e Universit nga kjo Mjegullnaje , prandaj ajo quhet M 1 ( Mesir 1 ).
Egjiptianet gjithashtu Adhuronin Demin me Disk ne mes te brireve ( mjegullnaja e Gaforres ) dhe Egjipti lulezoi si civilizim sidomos gjate Epokes Astrologjike te Demit.
2- Nje grupim shume i rendesishem Yjesh , qe japin mjaft Energji ne Toke gjate muajit MAJ , jane Plejadat , Najadat .


Ylli ALDEBARAN , nje Yll i kuq , qe shkelqen fort , i njohur si SYRI i Kuq i Demit eshte bere Objekt OKULT i shume Shoqerive Sekrete perfshire dhe CELEBRITETET. Mendohet se nga “Syri I Demit” , vizitore Aliene kane ngritur Civilizimin SHUMER.
Gjithashtu PLEJADAT ( nje Kostelacion qe ndodhet ne “kurrizin e Demit”) kane nje rendesi teper te madhe ne Ciklet e Tokes. Ylli me i madhe i Plejadave , i quajtur ALKION perben Qendren e Brezit te Fotoneve , qe furnizojne Token me Energji.
2- Demat shquhen per punetore , teper pragmatik , optimist & vitale.
Ata i hedhin hapat ngadale por te sigurta . Jane mjaft te Disiplinuar deri sa arrijne Objektivat qe i kane vendosur vehtes .
Gjithashtu jane “matematiciene” dhe kalkulative ne jete, kane maredhenie te mire me NUMRAT , sidomis mbajne mend dhe numra CELULARI, Targa makinash te personave qe i interesojne.
Ata njohin mire Karakteret , Psikologjine dhe Veset e Njerezve.
3 -Demi eshte SIMBOLI I PARASE dhe i Shkences se FINANCAVE . Paraja “leter” apo “monedhe” lidhet direkt me kete shenje.
Revolucioni i Parase , sikurse Paraja Dixhitale , po nxitet nga stacionimi i gjate i Uranit ne shenjen e Demit, i cili do qendroje atje deri ne 2025.
The WALL STEEET , atje ku luhet Bursa Boterore, ka si simbol ne hyrje nje Skulpture prej Demi.
4- Demat kane nje ndjeshmeri te madhe ndaj te bukures. Nje Fytyre e bukur dhe e hijshme , e thyen “qendresen” e nje Demi .
5- Demat kane respekt per Parane dhe e shpenzojne me shume kujdes. Kjo sepse Demat duan pik se pari Siguri Financiare.
6- Demat jane Partnere te Shkelqyer por meshkujt kane prirje te “flirtojne” me te tjerat me shume sesa femrat , te cilat jane me te vetedijshme dhe me te qendrueshme.
7- Demat kane “neps” per te ngrene. Guzhina & Ushqimi zene nje pjese te Rendesishme te vemendjes se tyre.
8 – Komponentet e Jetes Organike jane :
Hidrogjen -Karbon -Azot-Oksigjen. Keto Elemente burojne me bollek nga Kostelacioni i Demit .Disa nga keto Substancat Vitale qe DEMI “rrezaton” jane kombinime te ketyre Elementeve kimike si :
KAFEINA – C8-H10-N4-O2
TAURINA -C2-H7-N-O3-S
KREATINE- C4-H9-N3-O2
ALANINE – C3-H7-N-O2
8 – Te kesh ne Shtepi nje “Dem” eshte mbaresi e madhe . Ata manifestojne Siguri , Organizim , Realizem, Perkushtim , Energji , Strategji , siguri’–financiare…..

Mare nga Jofiel Koco

 

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here