DORËZOHET EDHE VUÇIQ JEP URDHËRIN – TË TËRHIQEN TË GJITHA TRUPAT NGA VERIU, DHE TË ULEMI E TË BISEDOJMË Pasi Qeveria e Kosovēs vendosi masat e reci,proci teti pēr tar,ga, presidenti i Serbisē, Aleksandēr Vuçiq mblodhi Kēshillin e Si gurimit. Vuçiq, pas mbledhjes sē Kēshillit tē Si gurisē Kombētare ka kērkuar tēr,heqjen e gjitha trupave nga veriu i Kosovēs.Nē konferencēn pēr medie ai ka shtuar se nē mēnyrē qē Kosova e Serbia tē kthehen nē bisedime, duhet qē situata nē veri tē Kosovēs tē kthehet siç ka qenē mē herēt, para vendimit tē Qeverisē pēr zbatimin e reci,proci tetit pēr targa.Vuçiq ka kērkuar edhe njē pēr,gjigje ur gjente nga BE-ja nēse ek ziston njē marrē,veshje e Brukselit nē qark,ullim tē lirē. Ai thotē se ai hodhi poshtē “zgjidh,jen e supozuar kompromisi tē Quin tit qē do tē poshtē ronte Serbinē”.Duke iu drejtuar mediave pas seancēs sē Kēshillit tē Si gurisē Kombētare,

Aleksandar Vuçiq tha se ishin marrē disa vendime, pēr,fundime, pro pozime dhe re komandime. Ai thotē se hyrja e fundit i Njē sisē Spe ciale nē veri tē Kosovē ēshtē njē “veprim k rijmi,naI”, i gjashti me radhē.Ai theksoi se Serbia do tē vazhdojē tē kēmbē,ngulē nē ruajtjen e paqes, stabiI,itetit dhe sigurisē sē plotē, por edhe siguri tē plotē pēr popull,atēn serbe nē Kosovē.“Ne i konsiderojmē deklaratat e papēr,shtatshme nē tē cilat Beogradi dhe Prishtina barazohen. Serbia dēshiron tē vazhdojē dia,logun, por nuk dēshiron tē pranojē marrē,veshje nga veprimet k rijmin,aIe,” tha ai.Vuçiq shtoi se kētē mēngjes ai bisedoi me ambasadorēt e vendeve mē tē fuqishme perēndimore, ambasadorēt e Qui nt-it, se si duhet tē duket njē “zgjidh,je kompromisi e su pozuar”.

Netflixalbania

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here