Babi dhe djali, dy gomarë të bukur dhe të lezetshëm Sardanik rrezikojnë jetën e tyre.
Ato janë të vendosura në Roccantica ‘Rieti ‘ janë të shëndetshëm, të vizituar tashmë nga veterineri, por për fat të keq rrezikojnë therjen.
Të gjithë së bashku duhet t’i ndihmojmë ata.

Kërkohet një birësim për dy gomarët e vegjël.
Ne ndajmë sa më shumë që të jetë e mundur dhe e nxjerrim fjalën.

Ishte ky shkrimi i dates 13 qershor ku kerkohesh urgjentisht qe keta dy gomere te adoptoheshin nga dikush  dhe sot erdhi lajmi i mire se .

Dy gomarët e bukur që ju kemi bërë të njohur diten e  hënën me 13 qershor  dhe që kërkuan urgjent birësimin, kanë gjetur birësim. Dy ëmbëlsirat e kalit ishin në Roccantica Rieti dhe nën kujdestarine  e disa vullnetarëve ata gjetën një shtëpi dhe familje të re në Toffia, një qytet në zonën Sabina.

Këtu ata kanë 5 hektarë tokë brenda së cilës ekzistojnë tashmë kafshë të tjera, midis tyre edhe një  pele .
Prandaj babai dhe djali nuk janë ndarë dhe mund të monitorohen nga vullnetarët e të drejtave të kafshëve nga zona e Sabines.

Kjo zgjedhje u zgjodh gjithashtu për të mos i stresuar dy gomarët me udhëtime të gjata dhe të lodhshme.
Statura  e  tyre është shumë e vogël duke qenë se jane raca sardiane dhe për këtë arsye është mirë që të mos lodhen.

Me këtë lajm të mirë, ne duam të falënderojmë mbi 16,000 njerëz që lexuan artikullin me katër këmbë Tesori dhe mbi 9,000 që kontribuan në kërkimin e një familjeje për ta duke ndarë lajmet.
Ka pasur 232 kërkesa për birësim nga e gjithë Italia: Rieti dhe krahina e saj, Roma, L’Aquila, Arezzo, Toscana në zonën Maremma, Foggia, Isernia, Asti, Alessandria, Pavia dhe shumë qytete të tjera.

Ne jemi vërtet të lumtur kur shohim që ka akoma njerëz me zemër, të cilët i duan dhe i respektojnë kafshët.
Faleminderit për të gjithë!

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here