Ajo sot është një nga këngëtarët më të mira të muzikës popullore, por 30 vjet më parë Eli Fara ka qenë mësuese e ciklit fillor në zonën e Korçës. Në një klasë të improvizuar në “E Diell”, moderatorët u vunë në rolin e nxënësve, Manushi në rolin e drejtorit të shkollës ndërsa Eli Fara si mësuese.

Kur u pyet sesi i kujtonte ditët e para të martesës së saj asokohe, në shtëpinë e ish-bashkëshortit, Eli Fara i kujton përmes disa episodeve. Unë isha në shkollë kur u martova tha Eli, janë ca historira që nuk thuhen, por mbaj mend që isha shumë e turpshme dhe nuk haja bukë. Nëse nuk më jepnin të haja, ato nuk vinin te me konin mua, e une nga turpi rrija pa ngrënë”-habiti me deklaratën e saj ajo.

Këngëtarja pohoi se i respektonte të gjitha zakonet e shtëpisë tamam si një nuse me taban. Pyetjes se kur filloi të hante tamam bukë, Eli Fara i dha një përgjigje epike:

Kur u ndava

Ajo ndër të tjera tha se në kohën kur punonte mësuese, djemtë i mbante pak më shumë me hatër se vajat, sidomos ata çapkënë, ndonjëherë vinte edhe katra, por nuk e tepronte. Hartimi që i ka berë më shumë përshtypje ka qenë i një nxënësje që e përshkruante mësuesen Elin, të bukur dhe me thonj të gjatë

Në vitet 80 mbajtja e thonjve të gjatë në Shqipëri konsiderohej shumë moderne për kohën dhe ndaj më ka mbetur në mendje  kujtoi duke buzëqeshur Eli Fara

RDA NEWS

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here