Filantropi i madh amerikan bën një parashikim të bu.jshëm. Ai thotë se miliona njerëz të tjerë do të vd.esin para se të mbarojë pandemia e COVID-19.

Shumica e këtyre vd.ek.jeve, tha ai, do të shkaktohen jo nga vetë sëmundja, por nga tendosja e mëtutjeshme në sistemet e kujdesit shëndetësor dhe ekonomitë që tashmë po përballen me vështirësi.

Ai gjithashtu “fajësoi” politizimin e përgjigjes ndaj virusit në Amerikë dhe përhapjes së teorive të komplotit – disa që e implikojnë edhe atë – sipas të cilit, të dyja kanë ngadalësuar përpjekjet për të përmirësuar përhapjen e sëmundjes.

Por ai ofroi arsye për shpresë në planin afatmesëm, duke parashikuar se deri në fund të vitit 2021 një va.ksinë e efektshme do të ishte në prodhim në masë, dhe një pjesë e mjaftueshme e popullsisë së botës do të imunizohej për të ndaluar pandeminë në rritjen e mëtejshme të saj.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here