Jam i sigurt se keni dëgjuar për provën e bojës së së Rorschach më parë. Rorschach është ajo që psikologët e quajnë një test projektues.

Ideja themelore e kësaj është që kur një person tregohet si një imazh i paqartë dhe i pakuptimtë (d.m.th. një bojë bojë), mendja do të punojë shumë për të imponuar kuptimin në imazh. Ky kuptim gjenerohet nga mendja.

Duke i kërkuar personit të ju tregojë se çfarë shikon në njollën e bojës, ata në të vërtetë po ju tregojnë për veten e tyre dhe se si ata projektojnë kuptimin në botën e vërtetë. Në shumë mënyra, ky test është i ngjashëm me atë që do të bëni sot.

C’farë shihni më parë?

Nese shikoni nje çift
Ju shqetësoheni shumë, jeni mjaft introspektivë dhe gjithmonë përgatiteni për keq. Ju patjetër që mendoni shumë për gjëra, që do të thotë që shpesh shqetësoheni për gjëra që nuk janë të rëndësishme ose që nuk janë as problem.

Do të krijoni situata jo-ekzistuese dhe biseda në kokën tuaj që më vonë i kuptoni janë në të vërtetë mjaft pa kuptim dhe krejtësisht të padobishme.

Nese shikoni shpërthimin
Ju keni një nevojë të madhe që njerëzit e tjerë të duan dhe ju duan dhe keni një prirje të jeni kritik ndaj vetvetes. Ju keni një sasi të madhe të kapacitetit rezervë që nuk e keni kthyer në avantazhin tuaj.

Ndërsa keni disa dobësi të personalitetit, në përgjithësi jeni në gjendje t’i kompensoni ato. Disiplinuar dhe kontrolluar nga jashtë, ju keni tendencë të shqetësoheni dhe të pasigurt nga brenda. Ndonjëherë keni dyshime serioze nëse keni marrë vendimin e duhur apo keni bërë gjënë e duhur.

 

 

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here