Ajo me tej i referohet disa shkrimeve dhe statistikave nga nje ekonomist i shquar amerikan dhe nuk shikon me te ardhme aty.Gjasat që një fëmijë e lindur në familje të varfër të pasurohet janë vetëm 1%, sipas studimit të ekonomistit Tom Hertz. Raca ende shënon një diferencë të madhe në jetën ekonomike, prandaj ndryshueshmëria në Amerikë është kaq e ulët thotë Hertz. Kjo demaskon mitin se Amerika është vendi i mundësive por nuk tregon se çfarë duhet bërë që kjo të eliminohet”, thonë ekspertet ekonomik botëror.

Amerika ende mund të quaj vendin vend i mundësive por shanset për të jetuar një jetë nga varfëria te pasuria janë shumë të pakta se sa kudo tjetër në botë. Këto janë rezultatet e një studimi më të fundit, të publikuar këto javë.Gjasat që një fëmijë e lindur në familje të varfër të pasurohet janë vetëm 1%, sipas studimit me titull  Të kuptuarit e ndryshueshmërisë në Amerikë  nga ekonomisti Tom Hertz. Për dallim nga këto raste, shanset që një fëmijë i lindur i pasur të mbetet i tillë juanë 22%. Me fjalë të tjera, shanset për t’u bërë i pasur janë mbi 20 herë më të mëdha nëse ke lindur i pasur, sesa në rastin kur i përket një familje me të ardhura të ulëta  shprehet Hertz.Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here