Kryeministri Edi Rama leshoi sot deklaraten e pazakonte ne parlament. Ai tha se Shqiperia do leshoje 2 satelite ne hapsire Albania 1 dhe Albania 2.

Mendje arriti te mesoje me shume detaje rreth ketij zhvillimi boteror duke intervistuar kryeministrin Rama i cili na dha me shume detaje

Rama tha se:

Satelitet Shqiptare do konkurojne fuqishem me SpaceX dhe pronarin e saj Elon Musk. Sic e dini dhe ju kostot me te medha te sateliteve vijne per shkak te karburantit qe do perdoret. Ne si qeveri kemi menduar qe per satelitin Albania 1 te perdorim nafte Ballshi te cilen e kemi me shumice ndersa per satelitin Albania 2 nuk do perdorim asgje sepse do ta lidhim bashke me Satelitin Albania 1 per te kursyer karburant.

Kjo lloj metode inovative nuk eshte perdorur as nga Nasa e cila eshte interesuar prane qeverise Shqiptare se cili ishte personi i cili mendoi kete ide fantastike

Sic mesohet nga burime teper te rezervuara, ideja e sateliteve eshte diskutuar ne bisedime intensive midis pozites dhe opozites. Idene per te lidhur te dy satelitet bashke e ka dhene kryetari i opozites Lulzim Basha i cili po mendon seriozisht te shkoje ne Hënë mbas perplasjeve me ish kryeministrin Berisha.

Gjithashtu Rama tha se:

Satelitet do te leshohen nga vera e vitit 2022. Vendi i leshimit eshte menduar te jete Fieri.

Lind pyetja: Perse do leshoje Shqiperia satelite kur ne vitin 2021 nuk ka as drita as uje akoma?

Sipas konspiracionistit Alfred Cako keto satelite do perdoren per te aktivizuar cipin 5g ne kokat e trullosura dhe te budallepsura te Shqiptareve ose do perdoren per te goditur me lazer nga hapsira te gjithe kundershtaret e rilindjes

Satirë/Humor ShtypKëtu.com © 2021. Ndalohet kopjimi këtij materiali.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here