Në vitin 2012, kishte shumë spekulime se gjithçka do të përfundonte në 21 dhjetor dhe kjo ishte për shkak të një kalendari nga qytetërimi antik i Mayave, që përfundonte një nga ciklet e tij në atë datë.
Ekzistonte madje edhe një film i bllokuar në Hollywood për trag jedinë e afërt dhe tregoi se Toka do të përfshihej nga një zhurmë e madhe.Super vullkani në Parkun Kombëtar Yellowstone fryn majën e tij zhvendosja e kores së Tokës fillon dhe cunamet e mëdhenj shp ërthejnë nëpër botë duke v rarë miliarda njerëz.
Por ky ishte vetëm një film.

Natyrisht fakti që po e lexoni këtë tani, do të thotë që profecia e Mayave nuk ishte e saktë.
Sidoqoftë një studiues ka bërë një postim në Twitter, por tani e ka fshirë.

Ai sjhkroi:

Pas Kalendarit Julian ne jemi teknikisht në vitin 2012  Numri i ditëve të humbura në një vit për shkak të zhvendosjes në Kalendarin Gregorian është 11 ditë Për 268 vjet duke përdorur Kalendarin Gregorian 1752-2020 herë 11 ditë = 2948 ditë. 2948 ditë / 365 ditë në vit = 8 vjet.

Sipas këtyre llogaritjeve, Toka duhet të mbarojë javën tjetër më 21 qershor.
Por vlen të theksohet se NASA ka komentuar më parë diçka të tillë dhe dëshiron që njerëzit ta dinë se nuk ka asgjë për të sugjeruar se do të vijë fundi i ditëve.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here