Ka ndërruar jetë një shtetas, vullnetar i cili iu nënshtrua me dëshiri vaksinës anti COVID.Kjo vaksinë është prodhuar nga kompania AstraZeneca, dhe vullnetari qe e provoi  ka ndërruar jetë në Brazil.
Universiteti i Oksfordit tha se ka vlerësuar me kujdes çështjen në Brazil dhe nuk ka pasur shqetësime në lidhje me testimin e vaksinës!
Nje ekuacion ende pa zgjidhje!

Me pare kjo vaksine ishte perfolur si nje gjetje dhe arritje e madhe nga Britania e MadheVaksina është zhvilluar në bashkëpunim me shkencëtarë të Universitetit të Oksfordit dhe pretendohesh se  nuk ka shkaktuar ndonjë efekt anësor serioz. Kryeministri britanik, Boris Johnson, e kishte vleresuar pozitivisht të dhënat e raportuara nga “Astra Zeneca” dhe i kishte falënderuar  shkencëtarët dhe ekipet kërkimore.

Qeveria e Londrës ka rezervuar 100 milionë doza të eksperimentit që do  kryhesh nga kompania në fjalë dhe Universiteti i Oksfordit. Arritja e një vaksine të sigurt dhe efikase shikohesh  si shansi më i mirë i rikthimit të normalitetit në jetët tona.

Më herët, qeveria britanike njoftoi dhe blerjen e 90 milionë doza të dy vaksinave të mundshme kundër Covid-19 duke publikuar dhe marrëveshjet e nënshkruara me kompaninë, “Pfizer” dhe “BioNTech”, si dhe grupin francez, “Valneva”.

Ndersa tani nuk dihet sesi do procedohet me keto vaksina dhe a do hidhen ne treg apo jo ?

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here