Koha e marrë për të liruar portacointaner Ever Given, e cila shkakton bllokimin, në të dy drejtimet, të Kanalit të Suezit, një nga rrugët kryesore tregtare në botë. Frika është që ditët të kthehen në javë me një humbje ditore që Bloomberg vlerëson në 9.6 miliardë dollarë.

Anija gjigante, 200 metra e gjatë, 59 e gjerë dhe me një kapacitet prej 220 mijë ton, u përplas diagonalisht të martën e kaluar për shkak të stuhive të forta të rërës që ulën shikimin në një nga pikat më kritike të 173 kilometrave që përbëjnë ngushticën egjiptiane artificiale .

Pronari i anijeve japoneze Shoei Kisen Kaisha, pronar i Ever Given, shpjegoi se “ne po përpiqemi ta rikthejmë anijen përsëri në sipërfaqe, por po përballemi me vështirësi ekstreme”. Kompania japoneze më pas kërkoi falje “sinqerisht” për shkaktimin e “shqetësimit të madh për anijet e pranishme në Kanalin e Suezit dhe atyre që synojnë ta kalojnë atë”. Pastaj ai konfirmoi atë që, tani për tani, është i vetmi lajm i mirë për të gjithë çështjen: “Asnjë lëndim i ekuipazhit dhe asnjë rrjedhje karburanti nuk janë zbuluar”.

Toshiaki Fujiwara, një zyrtar i Shoei Kisen Kaisha, i tha AFP se “ne ende nuk e dimë sa kohë do të duhet” për ta kthyer anijen në binarë. “Ne ende nuk kemi asnjë lajm për progres. Tani ata po përpiqen të gërmojnë dhe pastrojnë tokën nën harkun e anijes. Operacionet e tërheqjes do të rinisin kur të rritet batica”, shtoi ai duke specifikuar që anija kishte një politikë sigurimi, por që Kompania nuk është në dijeni të detajeve ose kostove në këtë fazë. “Justshtë vetëm fillimi,” përfundoi ai.

Situata është aq e mprehtë dhe e komplikuar sa Smit Salvage, një kompani e specializuar në shpëtimet detare, e cila në të kaluarën gjithashtu merrej me zhvendosjen e Costa Concordia, pas shkatërrimit të anijes në ishullin Giglio në 2012, dhe nëndetëses bërthamore ruse Koursk.

Peter Berdowski, CEO i Royal Boskalis, kompania që bleu Smit Salvage në 2010, i tha televizionit publik Hollandez se operacioni për pastrimin e Kanalit të Suez mund të zgjasë “ditë ose madje javë”. I intervistuar në një shfaqje diskutimi, Berdowski e krahasoi Ever dhënë me “një balenë shumë të rëndë të bllokuar në plazh”.

Ekipi i Smit Salvage “po vlerëson një seri hipotezash për të vendosur se sa më mirë të lirohet anija me flamur Panamane”, shpjegoi Berdowski, duke nënvizuar se sa e rëndësishme është, për shembull, “të shikosh se sa ujë dhe sa karburant ka brenda. të anijes “duke supozuar se” ato janë llogaritje komplekse “.

Ndërkohë, autoriteti egjiptian që administron Kanalin ka konfirmuar “pezullimin e përkohshëm të lundrimit” derisa të lëshohet Ever Given. Zëdhënësi, George Safwat, tha se “13 anije që hyjnë në kalimin verior do të qëndrojnë të ankoruara në zonat e tranzitit derisa të përfundojnë operacionet”.

Bllokimi i rrugës tregtare po nxjerr në pah shkallën e dëmit ekonomik që po shkakton. Vlerësimi i Bloomberg bazohet në vlerësimet e shprehura nga faqja e specializuar Lloyd’s List që ndan kështu vlerën e dy rrugëve: 5.1 miliardë dollarë të gjeneruar nga trafiku që shkon nga Mesdheu në Oqeanin Indian; 4.5 miliardë për drejtim të kundërt.

Për më tepër, sipas gazetës financiare, aksidenti do të kishte vendosur në pritje rreth 185 anije, një shifër që rritet në pothuajse 300 nëse llogarisim edhe ato që treguan Suez në itinerarin e tyre të udhëtimit. Midis këtyre, në listën e publikuar nga Lloyd’s List, gjenden 24 cisterna, 16 transportues që transportojnë LNG ose LPG, 33 anije kontejnerësh dhe 15 cisterna. Për Arthur Richier, analist i vjetër në Vortexa, të paktën 13 milion fuçi naftë të papërpunuar mund të preken nga prishja e kanalit detar Egjiptian.

Edhe Evropa, marrësi i shumë mallrave, mund të ndikohet nga ngjarja me pasoja që mund të prekin portin e Roterdamit “për disa javë”. Kjo u tha për një transmetues Hollandez nga zëdhënësi i Europe Container Terminals (Ect), Rob Bagchus.

Përveç Egjiptit, më në fund, lëviz edhe Panama. Në fakt, Ever Given ka një shpirt të trefishtë. Ajo u ndërtua në Japoni me porosinë e një pronari japonez të anijeve por lundron për një operator Tajvanez, Evergreen marine, pasi u regjistrua në portin e Panama City. Për këtë arsye, autoritetet detare të shtetit të Amerikës Qendrore do të hapin një hetim mbi aksidentin.

“Ne po caktojmë një hetues i cili do të hartojë një raport për të kuptuar me siguri se çfarë ngjarjesh kanë ndodhur,” tha Shefi i Drejtorisë së Përgjithshme të Marinës Tregtare (AMP), Rafael Cigarruista. “Ne jemi duke koordinuar me autoritetet lokale, dhe ambasada dhe konsullata kanë qenë në komunikim të vazhdueshëm Perkthyer  nga V. K

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here