Sot duam t’ju prezantojmë me terapisten femër 44-vjeçare që jeton me burrin e saj, një te fejuar  të premtuar dhe dy të dashur. Mary Crumpton nga Chorlton është hapur publikisht për marrëdhëniet e saj, duke shpresuar se të tjerët do të kuptojnë njerëz që praktikojnë poligamine .

Ajo e bëri të qartë se ajo ka më shumë se një marrëdhënie, diçka tjetër përveç të kesh më shumë se një bashkëshort, gjë që është e paligjshme në Mbretërinë e Bashkuar. Mary, e martuar në moshën 20 vjeç, ka një bashkëshort me emrin Tim, 43 vjeç, një të fejuar , John, 53 vjeç dhe dy të dashur, Michael, 63 vjeç dhe James, 73. Duhet të theksohet se ajo jeton vetëm me Tim , pjesa tjetër jeton afër.

Terapistja tha : “Unë u rrita në një shtëpi mjaft tradicionale, kisha të dashur dhe isha monogam, kurrë nuk kisha më shumë se një partner. Kur isha 20 vjeç, u martova dhe shkova të jetoja në Chorlton me të gjitha qëllimet, unë nuk bëra pyetje, ishte normale, ndonjëherë dëgjoja gjëra për njerëzit e tjerë, por ndihesha fajtore se  kuptova që nuk e dua burrin tim aq sa duhet. Dasma nuk funksionoi, takova dikë tjetër dhe fillova një marrëdhënie tjetër. Ideja më dukej e mirë kur u futa në nje lokal që kishte më shumë se një djalë në një pijetore. Unë u befasova dhe, mbi të gjitha, isha kurioze ”

“Partneri im ishte me mua kur takova këtë person. Në atë kohë, asnjëri nga ne nuk e konsideronte seriozisht, por mendoj se fara ishte mbjellë”. Në vitin 2003, Mary i sugjeroi partnerit të saj të provonte një lidhje të hapur. “Doja ta bëja menjëherë.” Ai kishte një mik të ngushtë dhe ajo miqësi çoi në diçka tjetër. Të duash më shumë se një person është gjëja më e natyrshme në botë, dhe tani nuk mund ta imagjinoj të kundërtën. Për mua, bëhet fjalë për dashuri. Sigurisht, disa marrëdhënie ishin intime, por ato nuk ishin gjëja më e rëndësishme “.

Nuk jam më me të njëjtin person me të cilin fillova të eksploroj poligaminë, edhe nëse jemi akoma miq të ngushtë, u martova me një nga njerëzit që takova në fillim. ne u takuam në 2004 dhe u martuam në 2013 në Muzeun e Mançesterit nën Tyrannosaurus Rex. Unë kam një të dashur tjetër, John, 53 vjeç, me të cilin kam punuar që nga viti 2011, dhe me të cilin kam në plan të martohem këtë vit. Ne duam të organizojmë një ceremoni angazhimi në Kishën Unitare Chorlton në maj, “tha ajo. Të dy burrat janë heteroseksualë dhe takohen përmes Marise . Të gjithë kanë jetuar së bashku që nga viti 2015, edhe pse John ka apartamentin e tij.

Mary ka dy të dashur të tjerë, Michael, 63 vjeç, me të cilët ka qenë që nga viti 2016, dhe James, 73 vjeç. Ajo  thotë se partneri i saj  Michael kaloi Krishtlindjet e fundit me ta, dhe se ai u përshtat shumë mirë me James.

“Një nga gjërat pozitive në lidhje me një jetë me më shumë se një partner është se nuk ka presion kur bëhet fjalë për plotësimin e të gjitha nevojave të mia. Burri im Tim dhe unë ndajmë entuziazmin për ambientalizëm dhe gjithçka që kërkon si makina elektrike dhe veganizëm. Ne e duam fantastikën shkencore dhe shkojmë në kishë së bashku. Me Michael, unë dua të mbështes ekipin e tij shigjetar në Royal Oak, dhe ne shkojmë së bashku në karaoke “.

“Në shumë mënyra, kam konstatuar se të qenit në marrëdhënie të hapura më ka detyruar të komunikoj shumë më mirë. Unë jam shumë e sinqertë dhe liberale  me kolegët e mi për ndjenjat dhe nevojat e mia, diçka që nuk ka ndodhur në marrëdhëniet e mia të tjera monogame. Unë nuk kam fëmijë, Nuk dua te  kem . Unë nuk shoh ndonjë problem në përfshirjen e fëmijëve në një mjedis poligam, sepse kam parë që kjo krijimtari funksionon mirë në grupe të tjera, por nuk është diçka që po e planifikojmë “.

“Njerëzit mendojnë se poligamia është thjesht marrëdhënie intime, por nuk është kështu. Zakonisht nuk e bëjmë. Zakonisht, unë pres një muaj para se të bëhem seksualisht aktive me dikë që filloj të takoj. Marrëdhëniet e mia personale ndryshojnë nga kjo pikë e pamje, njëra prej tyre është më shumë platonike, asgjë tjetër përveç përqafimeve dhe puthjeve.

Unë mendoj se është një aspekt tjetër pozitiv i poliagmorisë, çdo marrëdhënie mund të gjejë nivelin e vet në aspektin e intimitetit dhe kështu me radhë. Dhe nuk ka presion në një marrëdhënie për të shënuar të gjitha “kutitë”, pra të flasim. E vetmja gjë negative është kur ju jap llogari  njerëzeve  të tjerë që kritikojnë, por për fat të mirë, nuk më intereson.

 

 

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here