Për rritjen e popullsisë së saj, qeveria Islandeze ka marrë nismën për të siguruar të ardhura mujore prej 1800 dollarë për çdo të huaj që hyn në martesë të shenjtë me një shtetase islandeze. Ndërsa ideja tingëllon pak e sforcuar qëllimi i saj është për shkak se ishulli ka vetëm 320 mijë banorë, shumica janë 40 vjeç kështu që popullsia është ndalur në rritje

Ndaj është edhe shqetësimi i qeverisë në përpjekjen për të kapërcyer mungesën e të rinjve në krijimin e një projekti për të rritur normën e lindjeve.Masat e tilla nuk janë të reja, pasi qeveritë si Japonia dhe Kanadaja kanë zbatuar programe të ngjashme për shkak të plakjes së popullsisë. Islanda ka një nga licencat më shumë bujare të atësisë botërore. Nëntë muaj me 80% të pagës tre për babanë dhe nënën si dhe tre të jetë e ndarë në mes të dyve.

Nese nuk e kuptuat baballaret marin shperblim ashtu si dhe nenat per ardhjen ne jete te femijeve te tyre.Tani djem kush mundet e don shume femije mundet me shku ne Islande dhe me e shtu popullsine atje e be djalmosha bjond me gjak shqiptari.

Netflixalbania

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here