Mbrojtja e fëmijëve nga rre.ziku është një nga përgjegjësitë më të rëndësishme të prindërve.

Nëse lind një situatë e rre zikshme, shumica e prindërve rre zikojnë jetën e tyre për të mbrojtur djalin ose vajzën e tyre.

Helena dhe Vitali Balabanov, nga qyteti rus Strunino, ishin në shtëpi me dy fëmijët e tyre, Ksenia, tre vjeçe dhe pak Egeni, 11 muajsh.

Papritmas ata ndjenë tymin. Një zj.arr shpë.rtheu në banesën e fqinjit të tyre.

Kur Vitali dhe familja e tij u përpoqën të lar.goheshin nga banesa, duke kërkuar një vend të sigurt, zja.rri ishte përhapur tashmë nëpër shkallët e brendshme, duke e bërë të pamundur të dilje.

Familja ishte e bllo.kuar dhe zja.rri u përhap me shpejtësi.

E vetmja mënyrë për të shpëtuar gj.allë ishte të hidheshin nga dritarja. Por fatk.eqësisht ata jetonin në katin e pestë. Shpresa për të kërcyer nga ajo lartësi pa hu.mbur jetën nuk ishte shumë e lartë, por ishte e vetmja mundësi që kishin.

Vitalit i lindi ideja për të hedhur një qilim në mesin e turmës që ishte mbledhur jashtë. Ata mund ta përdorin atë për të zbutur rënien kur familja të hidhej.

Të jesh i detyruar të hedhësh fëmijët e tu nga një dritare e katit të pestë është diçka që askush nuk dëshiron të bëjë, por ishte e vetmja mundësi për t’i mbijetuar vd.ekjes që i priste nëse ata qëndronin atje.

Në një video të bërë në mes të ka.osit nga njëri prej të pranishmëve, mund të dëgjoni njerëzit duke bër.titur: “Mos i hidh”. Por Vitali nuk kishte zgjidhje tjetër.

Babai hodhi të parin djalin 11-muajsh, pasuar nga vajza e tij. Në fund ai gjithashtu hodhi nënën e tyre dhe pastaj veten e tij.

Për fat të mirë, e gjithë familja shpëtoi, fëmijët dhe gruaja e tij nuk kanë raportuar tra.umë, por Vitali ka dë.mtuar shpinën.

Merrni mendimin e shokëve tuaj nëse mendoni se ky baba sillet si një hero.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here