Familja Mbretërore, ka pesuar një tjetër humbje te rëndë për Mbretëreshën Elizabeth: ndodhi pak më parë. Një tjetër vajtim goditi Mbretëreshën Elizabeth. Në këto orë, sovrane ju desh të përballej me vdekjen e mikut të besuar, Fergus.

Kjo sigurisht nuk është një kohë e lehtë për Mbretëreshën Elizabeth. Pas humbjes së burrit të saj, Dukës së Edinburgut, Madhërisë së saj iu desh të përballej me dhimbje të tjera. Këtë herë sovrania është perballur me vdekjen e mikut të besuar me katër këmbë.

Për ta ndihmuar mbretëreshën të mos mendojë për problemet që lidhen me sëmundjen e Filipit, djali i saj Andrea shkurtin e kaluar i kishte dhuruar asaj një qenush të racës corgi, një kryqëzim midis një dachshund dhe një corgi Uellsit.

Ky i fundit ishte quajtur Fergus nga sovrania por fatkeqësisht ai ndërroi jetë duke i dhënë akoma më shumë dhimbje Elizabetës. Në fakt, një burim mbretëror në Diell ka bërë të ditur se mbretëresha është shkatërruar nga vdekja e qenit të saj të vogël.

Humbja e qenit corgi ka sjellë edhe një herë kaq shumë dëshpërim në jetën e Mbretëreshës Elizabeth, saqë në periudhën e fundit asaj iu desh të përballonte shumë dhimbje për vdekjen e Philip dhe mikut të tij të dashur Sir Michael Oswald. Ky i fundit ndërroi jetë në 17 Prill, ndërsa varrimi i Princ Filipit po mbahej në Kështjellën Windsor.

Për Madhërinë e saj, qentë ishin të vetmit që mund ta ndihmonin të mos mendonte për hallet që e kishin kapur atë personalisht të përfshirë në muajt e fundit. Në fakt, përkundër 95 viteve të saj, Elisabetta i çoi miqtë e saj me katër këmbë për një shëtitje në park çdo ditë: Fergus, Muick dhe Candy.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here