Fenomeni mund të admirohet në ditën e parë të verës. Do të jetë e ngjashme me një unazë zjarri, por në vendin tonë mund të shihet vetëm në qendër-jug.

Më 21 qershor 2020 përgatituni për një shfaqje me sytë lart, midis yjeve. Në fakt, në qiell ju mund të admironi një eklips unazor të Diellit. Ngjarja ndodh kur Hëna, e cila është afër distancës së saj maksimale nga Toka, qëndron midis nesh dhe Diellit, duke lënë një pamje të perimetrit. Shfaqja do të jetë qartë e dukshme për këdo në Afrikën Qendrore, Arabinë Saudite, Indinë, Pakistanin, Kinën, Oqeanin Paqësor.

Në Itali,dhe ne Shqiperi nese  kushtet e  motit do të na  lejojnë, ne mund të shohim një eklips të pjesshëm diellor nga rajonet qendrore dhe jugore. Prandaj jo për të gjithë, por prapë mund të provoni. Do të jetë si të shihni një unazë zjarri. Në Itali dhe Shqiperi mund ta admironi atë nga ora 5:45 në mëngjesin e 21 qershorit: nga ai moment, Hëna do të jetë në mes midis Tokës dhe Diellit, duke e errësuar atë. Hëna do të jetë në apogjen e saj, domethënë në pikën e distancës maksimale nga Toka, që shfaqet më e vogël se disku diellor. Një efekt që është befasues dhe që mund të shihni gjithashtu në internet.

Për shembull, për tifozët ose per kureshtaret e apasionuar  apo ata qe sduan ta humbasin kete fenomen te jashtzakonshem , ekzistojnë transmetime të ndryshme direkte siç është ajo e Projektit të Teleskopit Virtual.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here