Shkrimtari Francez 50 vjec Jan Muax ka pranuar qe grate e te njejtes moshe me te jane te padukshme per te .

“Gratë 50 vjeç shumë të vjetra për tu dashuruar nga une ”
Me të njëjtën vrull të një ushtrie kelte që synonte plaçkitjen e fshatrave, brenda pak orësh dhe ky lajm  kapërceu Alpet për të arritur në gadishullin tonë lajmin e shkrimtarit francez Yann Moix, i cili gjatë prezantimit të romanit të tij të fundit “Thyej ” pranoi  sinqerisht se ishte ” një pamundësi për të dashur një grua 50-vjeçare ”dhe, me kërkesën e intervistuesit për shpjegime, ai qetësisht shtoi dozën duke thënë:“ Unë preferoj trupat e grave më të reja. Trupi i një gruaje 25 vjeçare është i jashtëzakonshëm. Trupi i një gruaje 50-vjeçare nuk është aspak ”

Në një shoqëri gjinekocentrike siç është e jona, një deklaratë e tillë politikisht e pasaktë mund të tingëllojë vetëm si një deklaratë lufte. Prandaj, nuk mund të mungojnë kopjet e grave shumë të zjarrta, të famshme dhe jo, të cilat nuk janë në gjendje të tolerojnë që edhe një burrë mund të ketë standarde bukurie.

Dhe në fakt Yann Moix është  një pesëdhjetë  vjeçar ende i pashëm. Ai ka tipare mjaft harmonike dhe një vijë flokësh të lakmueshme, dhe fat që është sepse përndryshe, përveç akuzave të ndryshme që kanë ardhur për madhësinë e vogël të bananes  së tij (i cili po shpreh një mendim që nuk i përshtatet grave domosdoshmërisht banane  të vogla, nuk e di sipas cilit parim logjik por më besoni se është), ato do ta kishin masakruar brutalisht edhe për faktin se është një tualet i qëruar. Pamja e tij (dhe fama e tij) ishte pra një lloj ombrellë për shiun e kritikës që i ra atij.

Në thelb as nuk mund ta fajësoni, ai thjesht tha të vërtetën: një grua 50-vjeçare nuk është aq e bukur estetike sa një 25-vjeçare.

Gratë plaken shumë më shpejt se burrat, dhe bukuria në një farë mënyre lidhet me pjellorinë.
Pas moshës 30-35 vjeç, pjelloria e një gruaje fillon të bjerë ndjeshëm, ndërsa një burrë mban pak a shumë të njëjtën pjellori deri në 40 vjet siç e ka në 20 vjeç dhe vetëm në moshën 45 vjeç ai fillon të përjetojë një rënie të ngadaltë.
Një burrë 50-vjeçar mund të jetë ende i shijshëm për tridhjetë e diçka nëse i mbart mirë vitet

Një kritikë ra mbi ‘shkrimtarin francez’ Yann Moix i cili tha në një intervistë se ai “nuk ishte në gjendje të donte një grua 50-vjeçare” pavarësisht se ishte edhe 50 vjeç. Yann Moix i tha revistës Marie Claire se ai i gjen gratë e asaj moshe “shumë të vjetra”.

“Unë preferoj trupat e grave më të reja, thjesht. Trupi i një gruaje 25 vjeçare është i jashtëzakonshëm. Trupi i një gruaje 50-vjeçare nuk është aspak ”, tha shkrimtari, deklaratat e të cilit ndezën një ofensivë në mediat sociale nga gratë e të gjitha moshave.


Marina Fois, një aktore franceze, filloi dhe u tall me një interviste  në të cilën deklaroi se, meqenëse do të mbushë 49 vjeç, ajo ka vetëm “një vit dhe 14 ditë” për të fjetur me autorin që sapo ka botuar. romani “Thyhem ” (red. Grasset), historia e një pushimi sentimental që ai përjetoi personalisht. (A e dërgoi ndonjë 50-vjeçar në atë vend?)

Një përdorues i internetit reagoi në Twitter duke thënë se të pesëdhjetat do të kenë marrë frymë lehtësimi sepse nuk kishin pse të rrëshqisnin nën çarçafë me Moix (burimi askanews)

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here