Të gjithë po ankohen për këtë situatë absurde 1 vjecare , por para së gjithash njerëzit duhet të fillojnë të pyesin nëse teoritë zyrtare mjekësore janë të besueshme dhe të ndershme. A janë serioze? Unë dyshoj, fuqimisht, dyshoj! Mund të ketë edhe disa të mira në mes, sigurisht, pjesërisht farmaceutika duhet falënderuar, por në përgjithësi ne e shohim ata shumë materialiste, tepër komerciale, tepër reduktues nga ana tjetër, që është vetëm për simptomat.

Një formë që as konsideron dhe as vë në dyshim vetveten për shumë gjëra, ! Së pari, ajo nuk merr parasysh energjitë delikate dhe të padukshme të jetës, nuk merr parasysh, për shembull, mjedisin e familjes dhe të miqve, pak ose aspak duket në psikikë, dhe për këtë arsye, unë them, është shumë primitive, ilaçet popullore qe duan ti harrojne . shembull, i pavetëdijes kolektive Jungiane , shumë i rëndësishëm, dhe i cili, në çdo rast, mohon përbërësin metafizik dhe shpirtëror të rrjedhës së jetës, një gabim i rëndë! Për mua, për shembull, filozofia, psikanaliza, hetimi personal dhe emocional i pacientëve duhet të shoqërojnë gjithmonë kujdesin material. Ne nuk duhet gjithmonë të varemi për gjithçka nga mjekë si Pipero & kompani ….

As nga mjekë primar egocentrik që kërkojnë 230 euro dhe madje edhe më shumë vetëm për të bere nje skaner , dhe për t’ju parë në fytyrë midis një po dhe një jo! As nuk duhet të shtypemi nga një industri fitimprurëse e kujdesit shëndetësor, as nuk duhet t’i nënshtrohemi vaksinave të shumta të detyrueshme, ose të shtypemi nga diagnoza dhe kontrolle shtrënguese, pushtuese dhe tmerruese që dëmtojnë fuqishëm dinjitetin njerëzor, lirinë e kujdesit personal dhe dobësohen, ndër të tjera. , speciet.

Duhet theksuar në këtë drejtim se liria e trajtimit është e shenjtë dhe e paprekshme, madje edhe për kushtetutën shqiptare !!! Deri më tani, punonjësit e shëndetësisë kanë pasur shumë fuqi, ata komandojnë të gjithë botën, më shumë sesa politikanët, duke trembur të gjithë dhe jane “të parët qe nuk binden” ligjit te Hipokratit ose e kanë harruar, ata e kanë hequr atë me bollëk, ndoshta për interes. E kan kthyer ne nje biznes , dhe tregeti :

Te nxitur dhe nga politikanët, dhe, mos harroni, megjithatë,j mjekët zyrtarë, ata me blinders, të cilët rrëmbejnë, ofendojnë dhe persekutojnë të gjitha alternativat dhe nuk i pyesin ata që mendojnë ndryshe nga ata, shohin me të vërtetë, raste goditëse dhe shumë të tjerë të përndjekur.

Unë do të gaboj, por për mua këto politika aktuale shëndetësore në lidhje me këtë emergjencë të çuditshme dhe të dyshuar nuk kanë sjellë një viktimë të vetme më pak, kurba, domethënë përhapja, e infeksioneve dhe shërimeve, për mendimin tim, shkon në fakt me shumë të ndryshme parametrat.

Në këmbim të tyre ata kanë dhënë kaq shumë trazira shoqërore, të cilat nga ana ekologjike gjithashtu mund të ishin të dobishme dhe rigjeneruese, por sigurisht që do të ketë një llogari të dhimbshme për t’u bërë, dhe si !!!
Por fjalimi do të ishte i gjatë.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here