Pandemia globale ka ndaluar udhëtimin por edhe blerjen e shtëpive në Itali me çmime të përballueshme. Sidoqoftë, tendenca e shitjes së “shtëpive për një dollar” po kthehet. Ofertat duket se janë më të mira se kurrë, shkruan CNN.

Cinquefrondi, një komunitet në Kalabri të Italisë, e quan veten fshat “pa koronë” dhe shpreson se ky status i privilegjuar do të ëmbëlsojë tërheqjen ndaj shtëpive që ata tregtojnë në një euro, ose pak më shumë se kjo shifër.

Qëllimi, ashtu si destinacionet e tjera që ofrojnë oferta të ngjashme, që të prishë trendin e shpopullimit ndërsa banorët e rinj largohen në kërkim të punës.

Në Cinquefrondi, kryetari Michele Conia e konsideron këtë detyrë aq serioze saqë i ka dhënë një emër kodi: “Bukuria e Operacionit”.

“Gjetja e pronarëve të rinj për shumë shtëpi të braktisura që kemi është një pjesë thelbësore e operacionit, të cilin e fillova për të rikthyer jetën në pjesët e lënë pas dore të qytetit,” i tha Conia CNN.

Në këtë qytet, oferta e pasurive të patundshme funksionon pak më ndryshe sesa në qytetet e tjera që kanë oferta të ngjashme.

Ndërsa të gjitha qytetet e tjera që shesin shtëpi për një euro kërkojnë një paradhënie deri në 5,000 euro, e cila zbritet nga blerësi nëse ai nuk e rinovon shtëpinë brenda tre viteve, Cinquefrondi kërkon vetëm një tarifë vjetore të sigurimit prej 250 euro derisa të përfundojnë punimet.

Pronarët e rinj do të gjobiten me 20,000 euro në rast të pamundur që ata të mos përfundojnë rinovimin brenda tre viteve.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here