Një park temë japonez ka zbuluar atë që beson se është statuja e parë e përhershme në botë “me madhësi jetësore” Godzilla.

Instalimi në Ishullin Awaji, pranë qytetit të Kobe, ka përmasa 23 milion (75ft) dhe u ofron vizitorëve mundësinë për të hipur në një zinxhir direkt në gojën e Godzilla.

Madhësia kolosale e kafshës është një nga tërheqjet më të mëdha të saj dhe shikuesit e filmave kanë vërejtur një rritje të viteve.

Godzilla ishte fillimisht i gjatë 50 metra por u qëllua në 120 milion në filmin e vitit të kaluar Godzilla: King of the Monsters.

Një tifoz i vetëquajtur i fortë nga Tajvani dokumentoi ndryshimin e madhësisë së kafshës në ekran, në një foto të botuar në revistën Newsweek.

Ndërsa tërheqja e re në ishullin Awaji është më e vogël se versionet e filmit, është më e madhe se mishërimet e tjera jashtë ekranit. Për krahasim, koka e famshme Godzilla në ndërtesën Toho në Tokio, është e gjatë vetëm rreth 12 metra.

Me sa dimë, kjo është e vetmja statujë Godzilla në përmasa natyrore e ndërtuar ndonjëherë,” tha një zëdhënës i Pasona Group, kompania e rekrutimit që operon Nijigen no Mori Park.

“Ne do të dëshironim që tifozët e Godzilla, duke përfshirë edhe ata jashtë vendit, të vijnë dhe të vlerësojnë masivitetin e përbindëshit që ata njohin vetëm përmes ekraneve të filmave.”

Tërheqja e re, e cila hapet për publikun të Shtunën, përshkruan një Godzilla të zhurmshëm me një gojë të gjerë të hapur dhe dhëmbë të dhëmbëzuar me dhëmbë.

Duket sikur gjysma e trupit të kafshës është varrosur nën tokë.

Godzilla, që mendohet të jetë një kryqëzim midis një gorilje dhe një balene, është bërë një ikonë e kulturës pop që kur doli për herë të parë në ekranet, duke pjellë një ekskluzivitet prej mbi 30 filmash dhe spin-offësh, video lojëra dhe lodra.

Legjenda e filmit
Filmi Gojira – një portmanteo japoneze e “gorilës” dhe “kujira” (balenë) – u drejtua nga Ishiro Honda dhe u lëshua nga Toho Studio në Nëntor 1954.

Ishte një mega-hit, duke tërhequr 9.6 milion shikues në ditët para se aparatet televizive të ishin të zakonshme në shtëpitë japoneze.

Ndërsa baza globale e tifozëve të filmit rritej, reputacioni i tij si një metaforë për shoqërinë e Japonisë së pasluftës dhe ankthet e saj mbi armët bërthamore u rrit.

Stephen D Sullivan, një autor fantazie, ka përshkruar karakterin dhe filmat e Godzilla si “një reflektim mbi përvojën japoneze në fund të Luftës së Dytë Botërore”.

Ato pasqyrojnë një “shkatërrim përtej imagjinimit, dhe një ndjenjë të fshehur se ‘ne e sollëm këtë mbi vete’ disi, madje pa kuptim”, tha ai për Huffington Post.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here