Të gjithë ëndërrojnë të kalojnë ditët e tyre të pushimeve duke shkuar në një vend me pamje buzë liqenit.

Pamja e ujërave të qeta ndërsa bëni piknikë gjatë një fundjave me familjen tuaj mund të jetë shumë qetësues për të gjitha moshat.

Nëse keni ëndërruar për të njëjtën gjë dhe do të vizitoni SHBA-të, më poshtë gjeni pesë liqenet më të bukura me pamje të pabesueshme:

Liqeni George

– i njohur edhe si Mbretëresha e Liqeneve Amerikane, Liqeni George ndodhet në Malet Adirondack në pjesën verilindore të shtetit të New Yorkut. Një sasi shumë e vogël e njerëzve jetojnë atje gjatë gjithë vitit, por gjatë verës, mbi 50.000 njerëz jetojnë atje.

Liqeni Mono

– ndodhet në Mono, Kalifornia. Liqeni Mono është një liqen i kripur me sodë që u formua më shumë se 760,000 vjet më parë. Pa një dalje, shumë kripë grumbullohet në liqen, duke e bërë ujin alkalin. Çuditërisht, ekosistemi është shumë produktiv pasi liqeni siguron një habitat për miliona zogj shtegtarë çdo vit.

Liqeni Owens

– vendosur në luginën Owens në anën lindore të Sierra Nevada, rreth pesë milje në jug të Lone Pine, Kalifornia, Liqeni Owens është kryesisht i thatë. Deri në vitin 1913, ai përmbante një sasi të konsiderueshme uji. Por, shumica e lumit Owens filloi të devijohej qëllimisht në ujësjellësin e Los Angeles. Tani, një pjesë e rrjedhës së lumit është rivendosur kështu që liqeni ka pak ujë.

Liqenet Alpine

– të vendosura në vargmalin e Kaskadave të Veriut, në veri të shtetit të Washingtonit, Liqenet Alpine përmbajnë më shumë se një liqen të dukshëm në një zonë të madhe të shkretëtirës.

Liqenet Telluride

– të mbyllura në Malet San Juan, Colorado, Liqenet Telluride përbëhen nga shumë burime malore, kështu duke dhuruar peizazh të bukur të liqeneve blu dhe të gjelbra.

/Telegrafi/

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here