Kur shenja e parë e jetës inteligjente na viziton nga hapësira, nuk do të jetë një disk gjigand që kalon mbi New York. Më shumë gjasa, do të jetë mbetja e një civilizimi të huaj.

Avi Loeb, kryetari i Departamentit të Astronomisë së Harvardit, beson se ai tashmë ka gjetur disa nga ato mbeturina.

Në librin e tij të ardhshëm, “Jashtëtokësorja: Shenja e Parë e Jetës Inteligjente Përtej Tokës” (Houghton Mifflin Harcourt), më 26 janar, profesori paraqet një rast bindës pse një objekt që kohët e fundit ishte endur në sistemin tonë diellor nuk ishte thjesht një tjetër shkëmb por në fakt një pjesë e teknologjisë aliene.

Objekti në fjalë udhëtoi drejt sistemit tonë diellor nga drejtimi i Vega, një yll aty pranë 25 vjet dritë larg, dhe vizitoi aeroplanin orbital të sistemit tonë diellor më 6 shtator 2017.

Më 9 shtator, trajektorja e tij e afroi atë më afër diellit. Në fund të shtatorit, ai shpërtheu me rreth 58,900 milje në orë pas distancës orbitale të Venusit dhe më pas, më 7 tetor, ajo goditi Tokën përpara se “të lëvizte me shpejtësi drejt konstelacionit Pegasus dhe errësirës përtej”, shkruan Loeb në libër

Objekti u pikas për herë të parë nga një observator në Hawaii që përmban Teleskopin Panoramik Survey dhe Sistemin e Përgjigjes së Shpejtë (Pan-STARRS) – teleskopi me përkufizimin më të lartë në Tokë.

Shekulli

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here