Përgjigja për këtë çështje është e shumëfishtë. Ajo përfshin gjithçka, nga ndryshimet sociologjike, biologjike, ndryshimet në teknologji por edhe në gjuhësi.

Kur Gil Carrillo u bashkua me divizionin e vrasjeve në Departamentin e Sherifit të Los Angeles në fillim të viteve tetëdhjetë, partneri i tij i ardhshëm Frank Salerno ishte tashmë i famshëm. Ai kohët e fundit kishte bashkuar të ashtuquajturin Hillside Strangler, kushërinjtë a.k.a. Kenneth Bianchi dhe Angelo Buono Jr një dyshe e vrasësve serialë që terrorizuan zonën e Los Angeles në fund të viteve të shtatëdhjetë, duke përdhunuar, torturuar dhe vrarë 10 gra.

Kur takova Frank ai po gjykohej për Hillside Strangler i thotë Carrillo revistës Rolling Stone. E pyeta për këtë dhe ai më tha: Epo, kjo është një rast një herë në karrierë. Pastaj, dy javë më vonë, ne jemi tepër të zellshëm për këtë. Kjo ka qenë gjuetia për një vrasës serial që media e kishte quajtur Night Stalker  një pushtues shtëpie, përdhunues dhe vrasës që fshikulloi Los Anxhelos dhe San Franciskon në një terror që zgjati nga qershori 1984 deri në gusht 1985, kur Carrillo dhe Salerno u kapën nga Richard Ramirez.

Policët veteranë paraqiten dokumentarin e ri Netflix Night Stalker The Hunt for a Serial Killer drejtuar nga Tiller Russell Një vështrim i tmerrshëm me katër episodet në mënyrën se si u kap Ramirez seriali thekson vendin popullor të krimit të vërtetë kushtuar vrasësve serial, një fenomen shumë i hetuar i SHBA që duket se është zhvendosur në një periudhë midis viteve shtatëdhjetë dhe fillimit të viteve 2000

Gjatë këtyre 30 viteve, amerikanët që më parë lanë dyert e tyre të shkyçura dhe të braktisura me autostopë u kapën papritur në vendet e krimit si Ramirez dhe Vrasësi Kanibal Jeffrey Dahmer të cilët bënë pjesën më të madhe të gjuetisë së tyre gjatë viteve tetëdhjetë dhe Keith Hunter Jesperson a.k.a. The Happy Face Killer një shofer kamionçine që vrau të paktën tetë gra në fillim të viteve nëntëdhjetë. Por nga fillimi i viteve 2000, vërshimi i historive të vrasësve serialë u duk sikur u perhaps përsëri.

netflixalbania

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here