Një postim i sinqertë nga Danae Mercer, një influencuese dhe gazetare përkushtuar fushës së shëndetit, tregon realitetin sesi mosha ndikon në jetën dhe psikologjinë e shumë vajzave dhe grave kudo në botë.

Postimi i plotë:

Më pëlqen të jem në të 30-at. Më pëlqen të dëgjoj histori të grave që gjejnë dashurinë në të 40-at. Të njerëzve që fillojnë një karrierë të re në të 50-at. Të afateve kohore që ndjekin ritmin e tyre, rrugën e tyre, magjinë e tyre.

I dua të gjitha këto gjëra.

Thjesht do të doja që edhe shoqëria të bënte të njëjtën gjë.

Duke u rritur, thjesht kuptova që një ‘grua nuk e tregon kurrë moshën e saj’.

Dhe se ishte e pasjellshme ta pyesje.

E dija modelin që duhej të merrte jeta: gjimnazi, universiteti, karriera, martesa, fëmijët.

Në moshën 25-vjeçare, e dija që kjo nuk ishte për mua.

Dhe kur të 30-at u afruan, njoha një lloj turpi të rrënjosur thellë.

Siklet.

Sepse një pjesë e imja ndjente se kishte gabuar diku, humba një hap,

Rrëshqiti në pjesën e prapme të një rafti.

Por jo më shumë.

Më pëlqen të jem në të 30-at. Unë e dua besimin që ka ardhur me ta, gëzimin e thellë në trupin tim dhe gjithçka që mund të bëjë, vetëdijen se kush jam.

Duke gjykuar nga kutia ime, unë nuk jam vetëm.

Kështu që shumë prej nesh luftuan si adoleshentë. U rrëzua në të 20-at. Dhe më në fund goditi hapin tonë të shpejtë, ritmin tonë të pabesueshëm, në 30 ose 40 ose 50.

Dhe këto janë gjëra të pabesueshme.

Në fund të fundit, secili prej nesh ka rrugën e vet unike.

Ose kohën tonë të fuqishme.

Pavarësisht se kjo do të thotë që të kesh katër foshnje deri në moshën 25 vjeçe (si nëna ime),

Ose asnjë në të 35-at,

Pavarësisht se është të gjesh një dashuri të re,

Ose ta zbulosh në atë të universitetit,

Cilido qoftë udhëtimi ynë,

Ajo që ka rëndësi është se ajo është e jona.

Dhe secila rrugë

Është e vlefshme,

E denjë,

Dhe e mrekullueshme.

Kështu që, po. Më pëlqen të jem në të 30-at.

Kudo që je, në çfarëdo moshe apo faze apo hapi,

Shpresa ime është që të gjeni dashuri për të.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here