Një sekret i shëndetshëm i jetëgjatësisë dhe mbrojtjes së fortë të sistemit imunitar është një jetë seksuale e shëndetshme e cila karakterizohet nga marrëdhënie seksuale të kënaqshme, si dhe të shpeshta.

Marrëdhëniet e shpeshta seksuale 1-2 herë në javë duket se rrisin nivelet e imunoglobulinës A e cila përfshihet në forcimin e mbrojtjes së trupit tonë, sipas hulumtimit nga psikologët nga Universiteti Wilkes. Imunoglobulina A është linja e parë e mbrojtjes së trupit kundër viruseve”, tha psikologu kryesor Dr. Carl Charnetski.

Studimi u krye në 111 studentë në Universitetin Wilkes dhe zbuloi se ata që bënin seks 1-2 herë në javë kishin 30% nivele më të larta të imunoglobulinës A në gjak.

Duhet të theksohet se loja e mbrojtjes së fortë përfshin jo vetëm vetë dashuri, por edhe puthje. Sipas ekspertëve, puthjet bëhen mbrojtëse të mbrojtjes përmes shkëmbimit të mikroorganizmave me pështymën, e cila është e vlefshme për trupin.

Përveç kësaj, seksi (i sigurt) kur bëhet shpesh jep mirëqenie fizike dhe mendore, i cili është një faktor i rëndësishëm në forcimin e mbrojtjes.

Burrat dhe gratë me frekuencën më të lartë të orgazmave vlerësohet të jenë në gjendje të “fitojnë” edhe 3-8 vjet jetë, ndërsa studimet tregojnë se rreziku i vdekshmërisë është deri në 50% më i ulët tek ata që kanë një frekuencë të rritur të kënaqësisë seksuale në krahasim me ata që kanë më pak orgazma.

Për më tepër, një studim suedez zbuloi se një frekuencë e shtuar e marrëdhënieve seksuale 3 herë në javë) shoqërohej me një jetëgjatësi më të lartë krahasuar me ata që kishin më pak kontakte (p.sh. 2 herë në javë

Shekulli online

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here