PA KATEGORI
Së shpejti do të ketë më shumë maska ​​në det sesa në fytyrën tonë: pandemia e re e vërtetë është pabarazia e njeriut!

maska

na ndiqni në faqen në Netflix

Së shpejti do të ketë më shumë maska ​​në det sesa në fytyrën tonë: pandemia e re e vërtetë është pabarazia e njeriut!
Maska të disponueshme paraqesin një problem të ri për planetin. Por njerëzit që i hedhin në tokë janë të njëjtët njerëz që dikur hidhnin peshqir në tualet përpara pandemisë.

Eshtë vetëm një kuti  cigaresh në kanalizim, bebelinat  e  foshnjës në tualet, një qese plastike e hedhur ne  det, një prezervativ i përdorur shpejt dhe i hedhur pas shkurreve. Dhe, tani më shumë se kurrë, një maskë në mes të një rruge apo nje maske ne det .

Keto  janë sjellje të njohura, të cilat kanë një emërues të përbashkët: ndjenjën e pandëshkueshmërisë për veprim te pa qyteteruar , sikur askush nuk interesohet për planetin. Diçka që rritet në mënyrë eksponenciale në momentin e saktë kur vetëdija për kujdesin mjedisor nuk është më temë e bisedës.

Për të marrë një ide, vetëm Italia vlerëson se 90 milion maska ​​do të duhen brenda një muaji, dhe ky është vetëm fillimi. Herët a vonë, një sasi kaq e madhe e maskave të disponueshme do të shfaqen diku. Kjo është ajo që Oceans Asia tashmë ka dëshmuar kur ai dokumentoi sasinë e tmerrshme të maskave të bartura nga baticat dhe rrymat e oqeanit në ishujt Soko afër Hong Kong.

Shfaqet një pamje e zymtë.

Maska, edhe pse nuk janë 100% plastike, kanë plastikë midis përbërësve të tyre. Dhe përveç kësaj, tani dorezat po pushtojnë edhe rrugët. Përdorimi masiv i këtyre produkteve të disponueshme në të gjithë botën është diçka e re dhe askush ende nuk e di se cilat do të jenë pasojat. Por ne mund t’i imagjinojmë ato. Ne duhet të gjejmë zgjidhje shpejt. Për shembull, mund të shtohet një etiketë e re, e cila gjithashtu mund të rekomandojë, përveç të tjerash, se si t’i hidhni ato siç duhet (mos harroni se maska ​​dhe doreza të përdorura duhet të vendosen në enën gjeneruese të mbeturinave).

Padyshim që urgjenca shëndetësore na ka bërë të harrojmë qëndrueshmërinë.Nga ana tjetër, edukimi ekologjik ka qenë gjithmonë i veshtire  në këtë shoqëri. Ndërsa pashmangshmëria lulëzon.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here