Departamenti i Thesarit i SHBA tha të enjten se do të kërkojë çdo transferim kriptovalute me vlerë prej 10,000 dollarëve ose më shumë të raportohet në IRS.

Kriptovalutat tashmë paraqesin një problem të rëndësishëm zbulimi duke lehtësuar aktivitetin e paligjshëm gjerësisht duke përfshirë evazionin fiskal tha agjencia në një raport të ri mbi propozimet e pajtueshmërisë së taksave.

Kjo është arsyeja pse propozimi i Presidentit përfshin burime shtesë për IRS për të adresuar rritjen e kriptoasetave.

Raporti i Thesarit tha se edhe pse transaksionet e kriptovalutave janë një pjesë e vogël e transaksioneve të biznesit në SH.B.A kërkimi i raportimit të transaksioneve të mëdha kripto do të ndihmonte “për të minimizuar stimujt dhe mundësinë për të zhvendosur të ardhurat nga regjimi i ri i raportimit të informacionit

§Plani i Departamentit të Thesarit përshkroi disa politika që synojnë rritjen e zbatimit të taksave, e cila, përveç propozimit të ri të kriptomonedhës, përfshin kërkesa të reja raportimi dhe një rritje të madhe për buxhetin e IRS.

Telegrafi

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here