Është shpallur nga Collins Dictionary fjala e vitit dhe siç mund ta merrni me mend ka lidhje me pandeminë, por nuk është as virus dhe as Covid. Fjala e vitit 2020 është “Lockdown” pra izolim. Fjalë e përdorur gjerësisht mbarëbotërisht në muajt e parë të këtij viti po aq sa edhe në muajt e fundit, kur izolimi i dytë sapo ka nisur për shumë shtete.

Leksikografët kanë regjistruar një përdorim prej 250 milionë herësh të kësaj fjale dhe në listën me 10 fjalë bëjnë pjesë edhe të tjera që lidhen me virusin, si: vetizolim, distancim apo koronavirus

Marre nga  BBC

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here