Ëndrrat për rënien apo mbytjen

Këto ëndrra janë ndër më të zakonshmet dhe janë të lidhura me mitin që mund të vdisni vetëm në ëndrrat tuaja nëse bini ose mbyteni. Zakonisht këto ëndrra shoqërohen nga frika, edhe pse kjo nuk është e nevojshme. Interpretuesit e ëndrrave thonë se këto lloj ëndrrash kërkojnë që ju të vlerësoni situatën aktuale në jetën tuaj. Ka shumë të ngjarë që nuk ndjeheni mjaft i sigurtë ose nuk keni mbështetjen e nevojshme, edhe pse këto ëndrra mund të shfaqen edhe kur ju gjeni veten në një situatë të re dhe është e lidhur me emocione të reja.

Lakuriqësia publike

Këto janë ëndrrat në të cilat njerëzit janë krejtësisht ose pjesërisht të zhveshur dhe ata mund të ndiejnë ndonjë gjë nga shqetësimi dhe turpi për lirinë dhe krenarinë. Këto ëndrra tregojnë se ndiheni të ekspozuar dhe të pambrojtur në jetën tuaj të vërtetë ose që keni frikë të zbuloni më shumë për veten, sepse keni frikë se të tjerët mund të përfitojnë nga kjo. Këto lloj ëndrrash zakonisht ndodhin së bashku me ngjarje të mëdha në jetën tuaj, të tilla si martesa, divorci ose ndryshimi i punës.

Çështjet e dhëmbëve ose kur ju bien dhëmbët

Ëndrrat e lidhura me dhëmbët janë shumë të zakonshme, ëndrrat në të cilat dhëmbët tona bien janë veçanërisht të pakëndshme. Ëndrrat për dhëmbët gjithashtu mund të lidhen me vetëbesimin e ulët dhe frikën për të qenë jo tërheqëse dhe e padëshiruar në jetën reale. Kuptimi i tyre më i thellë mund të zbulojë ndjenjat e humbjes së pushtetit, si dhe turpit.

Ndjekje

Ëndrrat në të cilat dikush na ndjek mund të jetë një përvojë e tmerrshme që kufizohet me një makth, por për fat të keq janë shumë të zakonshme. Personi që na ndjek mund të jetë dikush i njohur ose i panjohur për ne, por mund të jetë gjithashtu një kafshë ose një fantazëm.
Këto ëndrra tregojnë se dikush ose diçka (mund të jenë edhe emocionet tona) po na kërcënon në jetën tonë reale.

Sëmundje ose vdekje

Në këto ëndrra, dikush afër jush ose edhe ju vetë do të sëmuret ose do të vdesi. Këto ëndrra janë relativisht të zakonshme dhe shpesh lidhen me frikën e sëmundjeve të ndryshme ose humbjen e të dashurve tuaj në jetën reale. Ne gjithashtu mund t’i kuptojmë këto ëndrra si një paralajmërim për një kujdes më të mirë të shëndetit tonë.
Nëse dikush tjetër po vdes në ëndrrat tona, kjo mund të përfaqësojë gjithashtu një pjesë të personalitetit tonë që po zhduket për shkak të ndryshimeve të rëndësishme në jetë.

Të jesh vonë

Ëndrrat në të cilat jemi vonë për të shkuar diku, për të punuar ose për një ngjarje të rëndësishme janë të zakonshme dhe ato kryesisht shënojnë frustrimin, pafuqinë dhe gjithashtu frikën.
Është më së shumti rreth frikës së humbjes së besimit të të tjerëve, dyshimeve për aftësitë tona dhe mendimit për dështim. Këto ëndrra më shpesh shfaqen kur ne marrim vendime të rëndësishme në jetë.

Dështimi i një provimi

Këto ëndrra mund të shfaqen gjatë gjithë jetës, pavarësisht se sa kohë ka qenë që nga dita e përfundimit të shkollës. Ekzistojnë një numër skenarësh të ndryshëm: mund të vini në provim të papërgatitur, mund të keni vonesë, ose mund të keni probleme në gjetjen e vendit ku zhvillohet provimi – por kuptimi është gjithmonë i njëjtë. Përkthyesit e ëndrrave thonë se këto ëndrra nënkuptojnë që ndjehemi sikur po testohemi në jetën reale; dikush e vlerëson sjelljen tonë, pavarësisht nëse është në punë ose në dashuri.

Të humbur ose të bllokuar

Këto ëndrra janë mjaft të zakonshme dhe zakonisht janë rezultat i konflikteve ose argumenteve në jetën tonë reale, veçanërisht nëse nuk kemi marrë asnjë vendim për të. Ëndërrimi i bllokimit është një shembull tipik i ndjenjës së pafuqisë dhe duhet të na motivojë të marrim kontrollin dhe të marrim vendime të rëndësishme.

Pajisje të thyera

Një kompjuter i thyer, telefon celular ose pajisje të tjera është një motiv i përbashkët në ëndrra. Zakonisht është i lidhur me frikën e humbjes së kontaktit me realitetin ose ndjenjën se diçka në jetën tonë nuk po funksionon siç duhet. Këto ëndrra gjithashtu mund të jenë rezultat i ankthit në lidhje me dikë që na pëlqen, por kanë frikë të refuzohen.

Probleme me makinën

Ëndrra mund të jetë në lidhje me frenat e makinës që nuk punojnë, për makinën që nuk ndizet, ose për humbjen e kontrollit – në çdo rast, këto ëndrra simbolizojnë diçka që duhet të ndryshojmë në jetën tonë. Para se të bëjmë këtë, ne nuk do të jemi në gjendje të ecim përpara apo të arrijmë qëllimet tona.

Netflixalbania

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here