Pushimet e vjeshtës dhe dimrit po afrohen dhe ndërsa qeveria gjermane ka shpallur një në dy vende pjesë të ‘listës së kuqe’, ministri i Shëndetësisë ka bërë thirrje që të evitohen udhëtimet.

“E di që është shumë e vështirë për operatorët turistikë, agjencitë e udhëtimit dhe natyrisht për qytetarët që kanë pritur me padurim pushimet e tyre. Por tashmë është provuar dy herë, kur së fundmi pas pushimeve të verës, se shumë infeksione të reja janë sjellë në Gjermani kur njerëzit janë kthyer në udhëtimet”, tha ministri Jens Spahn për zdf .

Ai këshilloi që për pushimet e vjeshtës, dimrit dhe Krishtlindjeve, qytetarët që jetojnë në Gjermani të mos largohen nga vendi, por të zgjedhin të punojnë brenda tij.

 

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here