Presidenti amerikan Donald Trump nuk po heq dorë nga Michigani.

Pasi komisioni në Qarkun Wayne, më i madhi në Miçigan, së pari refuzoi të konfirmonte rezultatet e zgjedhjeve dhe më pas ndryshoi vendimin e tij, Trump tani pretendon se republikanët që votuan për konfirmimin, refuzuan të nënshkruanin dokumentet.

Një dramë e vërtetë me përmbysje ndodhi në Michigan. Së pari, presidenti amerikan njoftoi se komisioni në Qarkun Wayne, ku ndodhet qyteti më i madh i Detroit, refuzoi të konfirmonte rezultatet, sepse kishte më shumë vota sesa votuesit e regjistruar në vendvotime të caktuara, transmeton Telegrafi.

Pas kësaj, komisioni konfirmoi rezultatet e zgjedhjeve. Sidoqoftë, Trump tani pretendon se përfaqësuesit e republikanëve në komision votuan për konfirmimin nën presion dhe se ata nuk pranuan të nënshkruanin dokumentet.

Trump përsëriti se zgjedhjet ishin manipuluar sepse përfaqësuesit republikanët nuk u lejuan të vëzhgonin numërimin e votave, sepse kishte probleme me makineritë e votimit, sepse ata votuan sepse qendrat e votimit u mbyllën.

Ai shkroi në llogarinë e Twitterit se Michigan nuk mund të konfirmojë rezultatet e zgjedhjeve sepse ka më shumë vota sesa votuesit dhe deklaroi se “Demokratët bënë një mashtrim të madh, por ata u kapën, republikanët fituan”.

Trump gjithashtu iu referua numërimit manual të votave në Georgia, i cili pasoi sepse ndryshimi i votave midis dy kandidatëve ishte shumë i vogël. Ai shkroi se u gjetën mijëra vota të rreme, por që mashtrimi i vërtetë ishte mospërputhja e nënshkrimeve në zarfat në të cilat fletët e votimit u dërguan me postë dhe se dekreti i miratuar nga autoritetet gjeorgjiane ishte antikushtetues, gjë që pretendon Trump e bën të pamundur verifikimin e nënshkrimeve.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here